TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  28.07.2011 14:40:12

ČSA: Rušení pravidelných linek kvůli protestu nepředpokládáme

PRAHA (MEDIAFAX) - České aerolinie (ČSA) ani v případě potvrzení protestu ze strany pilotů nepředpokládají rušení pravidelných linek. Firma to sdělila ve čtvrtek.

"Věříme, že zaměstnanci Českých aerolinií nedopustí, aby byl bezdůvodně omezen komfort cestujících a s ním reputace a zdraví jejich vlastní společnosti, tím spíš, že k tomu není žádný důvod," sdělila mluvčí aerolinek Hana Hejsková.

"Společnost přesto preventivně připravila celou řadu opatření, která by případné dopady do provozu měla minimalizovat, mezi tato opatření patří i posílení hotovostních služeb. Tady je důležité zdůraznit, že ani v případě potvrzení protestu nepředpokládáme rušení pravidelných linek," dodala.

Firma chce například dočasně rozšířit doby přípravy před letem. Jak Hejsková sdělila, už dosavadní stav je v souladu se zákoníkem práce, vyhláškou ministerstva dopravy o bezpečnostní letové normě a předpisy Evropských společenství regulujících pracovní dobu pilota.

"Již stávající struktura služby pilota mu umožňuje včas a v souladu se všemi platnými předpisy a zákoníkem práce se připravit na let. Naopak vnitřní předpisy ČSA poskytují pilotům významně vyšší komfort, než jak stanoví předpisy Evropských společenství," dodala mluvčí.

V ČSA padla ve středu v řadách pilotů první výpověď, jejich organizace proto plánuje zahájit protestní akci ve formě tzv. Go Slow (důsledné dodržování předpisů a zákoníku práce) o půlnoci z neděle na pondělí.

"Protestní akce ve formě tzv. Go Slow zahájíme přesně o půlnoci z neděle na pondělí, akce nebude časově omezená. Pokud by vedení nemělo snahu situaci řešit, budeme zvažovat přípravu stávky," sdělil už dříve Mediafaxu prezident Českého sdružení dopravních pilotů ČSA (CZALPA) Filip Gaspar.

CZALPA se nelíbí další propouštění, které vedení ČSA plánuje. "Management skrývá od začátku roku 2011 informace o špatném hospodaření a neplnění restrukturalizačního plánu a tím i své neúspěchy řízení ČSA. Vrcholný management ČSA chystá další redukci provozu společnosti a následné kroky, které nekorespondují s restrukturalizačním plánem schváleným v roce 2010 Vládou ČR. Součástí těchto kroků je i další propouštění provozních zaměstnanců ČSA," sdělil Gaspar.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688