iPoint (iPoint.cz)
Akcie v ČR  |  28.07.2011 09:31:35

Akciový výhled 28. 7.: Džber trpělivosti přetekl (+ ČEZ, TO2, CME)


iPoint.cz

Wall Street je levný! Ano, po včerejším pádu můžeme s nadsázkou parafrázovat slogan známého retailového řetězce. Investorům, lidově řečeno, prostě tečou nervy. Dluhové hodiny ukazují za minutu dvanáct a na stole stále není žádné rozhodnutí. Opatrnost velí ústup a vyklízení pozic, zámořský parket začíná připomínat ráj slev a co je horší, trh na slevy přestává reagovat. Zatímco za okny hoří červenec, Wall Street nabízí největší propad za uplynulé dva měsíce a nad parketem, jenž znamená skutečně svět, zuří přízemní mrazík. „Domnívám se, že bude schváleno spíše prozatímní řešení s rozšířením dluhového stropu na kratší období s tím, že následně bude muset být opětovně prodlouženo, což bych vnímal jako remízu mezi oběma požadavky ze stran republikánů i demokratů. Takovýto výstup by dle mého měl být pro trhy neutrální,“ uvedl včera pro iPOINT Milan Vaníček z J&T Banky. Jak zareagují ratingové agentury na polovičaté řešení? Nemá cenu si po večerech pouštět napínavé filmy, dívejte se na zprávy!

Americké trhy otevíraly v záporném pásmu a v průběhu obchodní seance tyto ztráty byly ještě dále prohloubeny. Silná prodejní nálada byla zapříčiněna značnou nervozitou ohledně dohody o navýšení dluhového stropu USA, kde je situace nadále nejasná. „Takto nelze řídit nejskvělejší zemi na planetě. Je to nebezpečná hra, kterou jsme nikdy předtím nehráli a kterou si nemůžeme dovolit hrát ani teď. Ne v okamžiku, kdy jsou v sázce pracovní místa a živobytí tolika rodin,“ uvedl v noci na úterý Barack Obama, když všechna dosavadní jednání nesměřovala k žádnému východisku. US indexy se dostaly až do 2% ztrát, když oslabovala všechna odvětví. Terčem výprodejů se potom staly finanční tituly a technologie v čele s akciemi Juniper Networks (JNPR). Ty se po oznámení horších čísel za druhý kvartál propadly až přes 20 % do ztráty. Jako malý ostrůvek v bouřlivém tichém oceánu se včera staly akcie Boeing (+0,67 %), které jako jediné společně s AT&T dokázaly z indexu Dow Jones vzdorovat panickým výprodejům, a to především díky lepším hospodářským výsledkům. Zisk na akcii se vyšplhal na 1,25 USD/akcii, když analytici očekávaly pouze 0,97 USD/akcii. To je v meziročním srovnání růst o bezmála 18 %. Akcie Boeing po oznámení lepších výsledků nejprve rostly přes 3 %, ale negativní sentiment dal za své a akcie značnou část zisků umazaly. Index S&P 500 zakončil -2,03 %, DJIA -1,59 % a NASDAQ Composite až -2,65 %.

Přes značnou nervozitu na akciovém trhu se na komoditách větší drama neodehrálo. Ropa po zveřejnění růstu zásob o 2,3 mil. barelů zaznamenala až 2% pokles na 97,40 USD za barel, když konsensus počítal s poklesem v zásobách. Drahé kovy se obchodovaly bez výraznějších změn. Zlato uzavřelo jen o 0,12 % níže na 1617,3 USD, i když z intradenního pohledu vykázalo zajímavé pohyby, kdy se vyšplhalo k novým rekordním hodnotám na 1631,2 USD za trojskou unci.

Evropa chce dnes dolů, a to docela intenzivně. V Praze se lehčí prodejní tlak přežene nad celým trhem, pomsta směřuje v posledních týdnech především na banky,...

Čtvrteční akciový kudykam: Kde leží rezistence ČEZ a jak analytici hodnotí výsledky Telefónicy a CME? Čtěte na iPOINT

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688