Roman Skalický (Lutherus)
Finance  |  27.07.2011 12:39:20

Potěší investory CETV?


Skutečnost, že prozatím nedošlo tento týden k dohodě o řešení dluhového limitu USA, se projevuje na již tak pochroumaném sebevědomí investorů kvůli stále trvajícím problémům zadlužení zemí EU. Za pozadím se jistě nachází tvrdé politické boje pro příští volební období v USA. K dohodě o navýšení limitu musí dojít, otázkou zůstává kdy. Díky odkládání může dojít ke snížení amerického ratingu, což by určitě vyvolalo další vlnu nervozity následovanou nemalými poklesy. Na druhou stranu to stávající situaci jistě nevyřeší, mezi odborníky je toto přirovnáváno ke kopání plechovky po ulici, ale jde opět o získání času.

V pozadí těchto problémů dnes ráno na našem trhu reportovala výsledky hospodaření mediální společnost CETV (323Kč). Oznámená čísla dávají jistou šanci na zotavení, téměř na všech sledovaných úrovních dochází ke zlepšení. Zveřejněné údaje z části vyvrací poslední negativní doporučení z minulých dnů prodat od Credit Suisse (285Kč) a Goldman Sachs (309Kč) a spíše korespondují s poslední cílovou cenou amerického brokera Joseph Morgan nákup (425Kč). Problémy zadlužení společnosti to jistě hned neřeší, ale z úrovní dvouletých minim dává příležitost ke zlepšení. Po výsledcích za první kvartál akcie dosáhla svých maxim na úrovni 394,5 , myslím, že je možno se v prvotní fázi dostat alespoň k pásmu 350 . Na primárním trhu v USA je k polovině tohoto měsíce stále přes 3 mil. kusů v shortu, což by mohlo tlaku na uzavření pozic technicky pomoci. Důležité bude sledovat odpolední prohlášení společnosti k celoročnímu výhledu.

Ing. Jakub Menšík, LUTHERUS     



Tyto zprávy pro vás vytváří Lutherus s.r.o. investiční zprostředkovatel registrovaný Českou národní bankou

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)

Přečtěte si také:

13.08.2019ČEZ investory potěšil, Kofola už tolik ne (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec