iPoint (iPoint.cz)
Akcie v ČR  |  27.07.2011 09:24:06

Akciový výhled 27. 7.: Dámy a pánové, připravte se na náraz (+CME, TO2)


iPoint.cz

Nezdá se, že by američtí politici chtěli své dohady o navýšení rozpočtu ukončit dříve, než přesně ve dvanáct. Prospívá to akciím, jež jsou stále levnější a levnější a pokud bude dosaženo dohody, nákupní pokyny možná zašumí jako sklenka coca-coly ve vyprahlých ústech beduína. Tato teorie není jen tak plácnutím do stojaté vody trhu, stojí za ní 73 % společností z indexu S&P, jejichž výsledky zatím překonaly analytická očekávání. Účetní výkazy jsou tentokrát ovšem to poslední, co investory zajímá. Alespoň v tuto chvíli.

Obchodování na americkém kontinentu se neslo v poklidném duchu, když hlavní indexy v průběhu dne střídaly kladné a záporné pásmo. Nakonec však uzavřely v mírném záporu, a to i přes lepší hospodářské výsledky některých společností. Druhá největší automobilka v USA, společnost Ford (-1,75 %), si mírně pohoršila. V meziročním srovnání čistý zisk na jednu akcii klesnul na 65 centů oproti 68 centů v minulém roce. Zisk sice byl nad očekáváním analytiků ve výši 60 centů, to obchodníkům však nestačilo. Tržby společnosti vzrostly meziročně pouze o 1,4 % na 35,5 mld. USD, a to i přes prodej automobilky značky Volvo, za kterou společnost utržila 1,8 mld. USD. Svými výsledky pak potěšil největší internetový maloobchodník Amazon (+0,32 %). Čistý zisk za druhý kvartál se vyšplhal na 41 centů, když analytici očekávaly pouze 34 centů. Akcie Amazon po lepších výsledcích vzrostly v poobchodních hodinách přes 6 %. Technologický sektor, který se jako jediný ve včerejší seanci zmohl na růst, udržel indexy v mírném záporu. K většímu optimismu na akciovém trhu nepřispěl ani pokles prodeje nových domů. Celkově index S&P 500 ztratil 0,41 %, DJIA 0,73 % a NASDAQ Composite jen mírných 0,1 %.

Před dohodou o stanovení limitu vládního dluhu v USA se nadále daří drahým kovům. Cena zlata se ve včerejší seanci pokusila atakovat svá pondělní maxima. Ty se ale pokořit nezdařilo. Nakonec však zlato uzavřelo silnější o 0,30 % na 1619,3 USD za trojskou unci. Dobře se dařilo ale i ostatním drahým kovům v čele s paládiem, jehož cena ve včerejší seanci vzrostla o více než 3 % a prorazila tak silnou úroveň vzdoru na 820 USD za trojskou unci. Úroveň 100 USD za barel se včera snažila pokořit cena americké lehké ropy. Ta byla v průběhu dne pokořena, ovšem v závěru seance se na trh dostavili prodejci a uzavírací cena skončila na 99,59 USD. Cena ropy před vyhlášením změny zásob aktuálně klesá až o 0,3 % k 99,3 USD za barel.

Evropa počne středeční obchodování v lehce negativním gardu, Praha se včera propadla do silnějších ztrát oproti sousedním trhům, což by jí dnes mohlo lehce pomoci na cestě vzhůru. Zejména úterní pád bank byl až příliš rázným krokem medvědů a oba tituly dnes mohou získat na svou stranu kupce. Problémem bude...

Středeční akciový kudykam, hodnocení výsledků CME analytiky a očekávání odpoledních čísel Telefónicy: Čtěte na iPOINT

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:50  Týden na akciových trzích: Ztrátový týden, S&P500 testuje hranici 5 tis. bodů -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688