iPoint (iPoint.cz)
Akcie v ČR  |  19.07.2011 09:31:02

Akciový výhled 19. 7.: Se škraboškou optimismu (+CME, F, banky)


iPoint.cz

Pokud uvážíme, že americký dluhový strop prostě navýšen být musí a ačkoli spolu zámořští politici stále laškují, je jim tento fakt tváří v tvář hlavním ostřelovacích pušek ratingových agentur jasný a zadruhé pokud vezmeme v potaz, že bankovní stress testy jsou k ničemu pokaždé a trh je jen nepoučitelný v tom, že od nich pokaždé očekává, co mu prostě nabídnout nemohou, může nás v příštích měsících čekat solidní rally… Ačkoli na politické scéně euroamerického regionu probíhá zase jedna velká fraška, měli bychom věnovat pozornost výkonu reálné ekonomiky: Výsledovky 14 ze 17 zámořských výsledkových gigantů překonaly očekávání analytiků. A jistě si pamatujete, jak složitý a plný obav a především spotřebitelských tenzí (drahá ropa, benzín) byl druhý kvartál. I kdyby byla nakonec konečná bilance výsledkové sezóny úspěšná o něco méně, jde o solidní fundament, který trhy mohou perspektivně zohlednit. Parket ve svém vnímání vždy selektuje, aby posléze o to silněji zohlednil zprávy, jež ve své době nedosáhly na práh pozornosti. Nyní si trh vybírá negativa. Možná až příliš důsledně.

Výsledky stress testů, ve kterých 8 z 91 bank neprošlo, daly trhům jasný směr vývoje. I když pondělní obchodování na asijské trhy přineslo mírné zisky, Evropa otevírala až s 1% ztrátami. Negativní sentiment byl patrný po celou dobu obchodní seance a přenesl se i přes oceán na Wall Street. Nejvíce ztrácely tituly z odvětví kapitálových statků a finančnictví. Z indexu Dow Jones největší propad zaznamenaly akcie Bank of America (-2,80 %). Ty v průběhu dne odepisovaly až přes 4 %, když neudržely úroveň podpory na 10 USD, ale závěrem obchodní seance se indexy lehce vzpamatovaly a trhy tak část ztrát umazaly. Akcie Bank of America tak obchodní seanci zakončily na 9,72 USD. Bank of America dnes oznámí své hospodářské výsledky za 2.Q 2011. Dnes očekáváme hospodářské výsledky také u společností Coca-Cola, Goldman Sachs, Wells Fargo, Johnson&Johnson, Yahoo a Apple. Celkově americké indexy zaznamenaly takřka 1% ztráty – S&P 500 -0,81 %, DJIA -0,76 % a NASDAQ Composite -0,89 %.

Z všeobecné nejistoty ohledně vývoje celosvětové makroekonomické situace a hrozící inflaci v Evropě i USA těží drahé kovy. Srpnový futures kontrakt na zlato roste již 11. dnem v řadě. Podle zpravodajského serveru Bloomberg byla podobná jedenáctidenní růstová série zaznamenána 8. července roku 1980. Zlato tak roste nejvíce za posledních 31 let. V pondělí zlato pokořilo nový rekord poté, co prorazilo hranici 1 600 USD za trojskou unci. Cena zlata na burze COMEX aktuálně dále posiluje až na 1 606 USD. Ze svých největších propadů za několik posledních desítek let se pomalu vzpamatovává i stříbro, jehož cena včera při více než 3% růstu pokořila úroveň 40 USD za trojskou unci. Dařilo se ale i ostatním drahým kovům jako paládiu či platině. Hůře na tom byla cena ropy, která se i přes klesající zásoby nedokáže vzpamatovat do růstového trendu. Zatímco drahým kovům situace ohledně dluhové krize prospívá, na ropě panují obavy ze snížené poptávky. „Trh se prozatím nerozhodnul, jaké dopady bude mít dluhová krize na cenu ropy“, řekl v rozhovoru pro Bloomberg ředitel společnosti Commodity Broking Services Pty v Sydney, který věří, že cena ropy (WTI) bude v průměru stát 100 USD za barel.

V Evropě dnes nečekejme žádné velké nadšení, chronické problémy trvají, nic nového, co by nabídlo pomocnou ruku, jaksi nenajdeme. Dluhová krize se odráží ve volatilitě financí, takže dnes slabší bankovní tituly...

Úterní akciový kudykam, novinky z Fortuny i CME, čtěte na iPOINT

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 11:01  Měsíční report Photon Energy Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688