Akcie v ČR  |  19.07.2011 08:50:30

J&T Banka Ranní přehled: 19/7/11: Fortuna, Orco

Index PX: 1 187 bodů (-1% d/d); objem:  929 mil.

Komentář k trhu

Na pražské burze včera přetrval negativní sentiment z pátku a pondělní obchodování přineslo indexu PX ztrátu 1,04% na 1186,7 b. Na rozdíl od pátečního obchodování však včera pokles platil pro téměř všechny tituly napříč trhem. Zejména banky, které v očekávání stres testů v pátek posilovaly, korigovaly včera dolů: Erste Bank -1,95 % na 810,90 , Komerční banka -0,81 % na 4017 . Korekce přišla u finančních titulů i přesto, že stres testy nepřinesly pro Erste Bank ani KB žádnou novou negativní zprávu. S ČEZem bylo oficiálně zahájeno řízení Evropskou komisí kvůli podezření z bránění vstupu konkurence na trh a titul ztratil 0,92 % na 842,20 .

Fortuna: Neutrální. DD: Koupit. Cílová cena: 154 .

Fortuna včera spustila svou číselnou loterii Fortuna Loto, s kterou chce konkurovat Sazce a její tradiční Sportce. Losování, které je stejně jako u Sportky na týdenní bázi, bude vysílat televize Nova. Generální ředitel společnosti Jiří Bunda na tiskové konferenci uvedl, že cílem Fortuny je dosáhnout do dvou let 30% podíl na trhu a dlouhodobým cílem je být lídrem na českém trhu. Zároveň očekává, že velikost loterijního trhu dosáhne předkrizových úrovní (okolo 7,5 mld. ) již v příštím roce. V našich projekcích jsme poněkud opatrnější a počítáme s tržním podílem v roce 2013 na úrovni 20 % s tím, že tento podíl bude nadále postupně růst. Co se týče velikosti trhu, tak zde předpokládáme návrat na předkrizové úrovně až v roce 2013.

Orco: Neutrální. DD: Nehodnoceno. Cílová cena: Nehodnoceno.

Ředitel společnosti Orco Property Group Jean-Francois Ott včera polskému deníku Parkiet řekl, že společnost neuvažuje do konce tohoto roku o emisi nových akcií, jelikož je při současných cenách považuje za podhodnocené. Připomínáme, že valná hromada v květnu schválila možnost navýšení akciového kapitálu. Ott dále řekl, že Orco bude prodávat již pouze dokončené projekty. (Společnost např. v prosinci prodala nezastavěný pozemek v Praze-Bubnech.) Zprávu považujeme za neutrální.

Komentář k americkému trhu

Americké akcie navázaly na pokles z minulého týdne a v první třetině obchodního dne ztrácely až 1,5% (Dow Jones -INDU).  Hlavními faktory byla pokračující dluhová krize v Eurozóně a obavy z toho, že se američtí zákonodárci včas nedohodnou na navýšení amerického státního dluhu. K poklesu výrazně přispěly finanční tituly, na nichž se také podepsaly dozvuky strestestů jejich evropských protějšků. Například Bank of America ztrácela až 4,8% a trvale se zabydlela pod hranicí 10 USD za akcii, Citigroup ztrácela až 3,85%. Pokračující skandál s odposlechy poslal dolů také akcie News Corp o 5,75%. Trhu zatím příliš nepomáhají ani dobré výsledky firem, když 14 ze 17 společností, které reportovaly v uplynulých dnech, překonaly očekávání. Závěr obchodování se nesl na vlně růstu, který částečně umazal počáteční ztráty. Nejistota na akciových trzích vedla investory do zlata, které tím vytáhli na nová maxima 1602,40 USD za trojskou unci.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688