Research (Česká spořitelna)
Akcie v ČR  |  18.07.2011 10:21:18

Akciové trhy - denní zpráva 18. 7.

PX index klesl o 0,17% na 1 199,2 bodu, obrat 94,9 mil. $
---------------------------------------------
Dobré výsledky stres testů pro banky v regionu
Výsledky bankovních stres testů: Jádrový kapitál Tier 1 Erste by v případě negativního scénáře testů klesl o 60 bazických bodů z 8,7% na 8,1% ve srovnání s koncem roku 2010. Erste by v tomto scénáři dosáhla zisku 384 mil. EUR. Podle základního scénáře by Erste měla dosáhnout zisku 1,12 mld. EUR, což je víceméně v souladu s konsensem. Dvě východoevropské banky v testu PKO BP a OTP by jádrový kapitál zvýšily i v negativním scénáři. Société Générale, Matka KB, testem prošla s jádrovým kapitálem 6% v případě negativního scénáře.
Výsledky testů podle nás nejsou překvapivé s výjimkou neprojití rakouské Volksbanken. Ani scénář výraznějšího snížení hodnoty dluhopisů Řecka by neznamenal pro kapitálovou přiměřenost místních bank problém. PKO BP a OTP mají na Řecko minimální expozici, Erste má v Řecku investováno 345 mil. EUR. Guenter Hohberger (Analytik)

Koalice se dnes sejde nad zvyšováním daní
Vládnoucí koalice se dnes sejde, aby projednala možnosti státního rozpočtu na příští rok. Nejmenší vládní strana VV navrhuje zvýšení firemní sazby daně z příjmů o 1% na 20% a zavedení progresivní sazby daně pro zaměstnance. To by v případě schválení bylo mírně negativní pro firmy ve SPADu. Petr Bártek (Analytik)

Evropská komise zahájila oficiální vyšetřování ČEZ
Evropská komise zahájila oficiální vyšetřování ČEZ ohledně možného zneužití dominantní pozice formou hromadění rezervované elektrické přenosové kapacity pro připojení zdrojů. Vyšetřování se ale nebude zabývat možnou manipulací s cenami elektřiny nebo manipulací na trhu hnědého uhlí.
Vyšetřování bylo zahájeno v souladu s dřívějšími spekulacemi na trhu a nemělo by mít vliv na akcie ČEZ. Komise bude nakonec vyšetřovat hlavně spor ČEZ a Czech Coal ohledně rezervované přenosové kapacity v lokalitě Počerad. Zde vidíme pozici ČEZ jako silnou a předpokládáme, že případná pokuta by byla pro firmu zanedbatelná. Petr Bártek (Analytik)

---------------------------------------------
Stres testy evropských bank dopadly o něco lépe než se očekávalo, trh je ale považuje za měkké. Z 90 zúčasněných bank jich neprošlo testem osm. Dalších 16 bank ale bylo jen těsně nad minimálním 5% požadavkem na kapitál (v negativním scénáři). Akciový trh v USA v pátek mírně rostl (DJ +0,3%, Nasdaq +0,98%) podpořen firemními výsledky (především Google).  Výraznější růst byl limitován horšími makrodaty. Jádrová inflace byla +0,3% m/m (očekávání +0,2%), index spotřebitelského sentimentu Michiganské univerzity byl na 63,8 bodech proti očekávání 72,2 bodu. Trh také stále čeká na vyřešení dluhového stropu USA. Dnes se nezveřejňují žádná významná makrodata, trh se bude soustředit na výsledky testů bank a také na chystaný čtvrteční summit šéfů EU ohledně budoucího financování Řecka. Evropské trhy ráno otevírají asi půl procenta níže kvůli bankám. V ČR dnes zahajuje svoji číselnou loterii Fortuna. U NWR čekáme, že by tento týden mohlo zveřejnit dojednané ceny koksovatelného uhlí na třetí čtvrtletí (čekáme asi 5% kv./kv. pokles).

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

07.08.2018Výsledky ČEZ za Q2 18 rozhodně neosnily (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688