Cyrrus (Cyrrus)
Akcie v ČR  |  01.07.2011 08:59:02

FORTUNA - zvýšení cílové ceny a doporučení

Od vstupu společnosti Fortuna Entertainment Group na pražskou burzu koncem října minulého roku, při kterém jsme vydali naši původní analýzu, dále pokračoval růst sportovního sázení v regionu, Zejména však problémy společnosti Sazka, která provozuje dosud jedinou funkční loterii, výrazně změnily poměry na loterijním trhu a odtud i náš náhled na budoucí hospodaření firmy. Fortuna se rozhodla spuštění své loterie urychlit, na trh se však chystají vstoupit i další subjekty. Na základě těchto změn jsme přistoupili revizi naší cílové ceny a investičního doporučení pro akcie Fortuna Entertainment Group.

Hlavní důvod změn v našem ocenění je zejména uspíšení spuštění loterie v ČR a aktualizace odhadu ukazatelů tohoto projektu. Problémy konkurenční Sazky znamenají podle našeho názoru vyšší potenciál úspěchu oznámené loterie Fortuna Loto, pozitivně vidíme také úspěšně zahájený prodej stíracích losů, negativem je však snaha ostatních sázkových společností spustit vlastní projekty. Do ocenění jsme také zahrnuli očekávané změny ve výši odvodů na veřejně prospěšnou činnost v ČR, popř. očekávané změny ve zdanění. Legislativní změny v Polsku také změnily náš pohled na tento trh, jednak došlo vlivem daně z přijatých sázek k poklesu jejich objemu, na druhou stranu byla schválena legislativa potřebná k rozvoji on-line sázení na tomto trhu. Díky počátečním nákladům spojeným se startem loterie dojde podle našich odhadů za letošní rok k poklesu čistého zisku (-11,1 % y/y) a odtud ke snížení předpokládané dividendy. V dalších letech však díky projektu loterie předpokládáme naopak vyšší čistý zisk a tedy vyšší výplatu dividend, než předpokládaly naše původní odhady.

Změn doznal také náš model ocenění, zejména v podobě změn parametrů diskontování. Od naší úvodní analýzy došlo ke zvýšení používaných bezrizikových úrokových sazeb i rizikových přirážek v zemích, kde Fortuna působí, to se v našem modelu projevilo ve zvýšení diskontního faktoru WACC.

Zejména po započtení výše diskutovaných faktorů jsme dospěli ke stanovení 12-měsíční cílové ceny akcií Fortuna Entertainment Group ve výši 145 CZK. Tato cena převyšuje poslední závěrečný tržní kurz (121 CZK, z 30. 6. 2011) o 20 %, proto v souladu s metodikou uvedenou v závěru tohoto dokumentu zvyšujeme naše investiční doporučení ze stupně „akumulovat“ na stupeň „KOUPIT“. Naše předchozí cílová cena 121   (z 27. 10. 2010) tímto byla zvýšena o 20 %.


Ondřej Moravanský

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688