Akcie v ČR  |  01.07.2011 08:46:44

J&T BANKA: Ranní přehled

Index PX: 1 225 bodů (+0.7% d/d); objem: 1 711 mil.

Komentář k trhu

Pražská burza navázala na středeční růst a také včerejší obchodování zakončila poměrně přesvědčivým růstem. Index PX v konečném součtu zakončil silnější o 0,75 % na závěrečné hodnotě 1225,40 bodů a připsal si tak posílení třetí den v řadě. U akcií NWR ustoupil prodejní tlak z úvodu týdne do ústraní a titul si tak připsal zajímavý růst. Solidní poptávka dotlačila akcie NWR výše o 2,67 % na cenu 246,50 a významnou měrou se tak staraly o celkový růst na pražské burze. V průběhu obchodování se také dařilo finančním titulům. Úspěšnou sérii protahují akcie Erste Bank, akcie v průběhu dne postupně sílily a závěr byl na ceně 859,20 , tj. +1,64%. Moc pozadu nezůstaly ani akcie KB, po středečním raketovém růstu o více než 3,5% si titul připsal nárůst o 0,99 % na cenu 4 090 . Prozatím odolala meta 4100 , takže uvidíme, zda titul najde sílu zdolat tuto hladinu v průběhu dnešního obchodování. Přešlapováním na místě skončilo obchodování s akciemi ČEZ, které uzavřely na hodnotě 863 tj. -0,22 %. Titul příliš nepodpořilo nové doporučení od banky UBS, která snížila cílovou cenu na 916 z původní cílovky 1050 a nově má pro akcie doporučení „neutrální“ z původního „kupovat“.

Unipetrol: Neutrální. DD: Revize. Cílová cena: Revize.

Unipetrol včera pořádal řádnou valnou hromadu. Žádná překvapení se nekonala a všechny body programu byly schváleny. Dividenda ze zisku roku 2010 podle očekávání nebude. Podle prohlášení člena představenstva Artura Pazdziora společnost analyzuje potřebu postavit novou elektrárnu, která by vyřešila energetickou koncepci a nahradila stárnoucí současný zdroj. Zatím je na jakákoli rozhodnutí brzo, uvedl Pazdzior. Žádná překvapení se od VH nečekala a považujeme ji z hlediska obchodování za neutrální.

NWR: Neutrální. DD: Koupit. Cílová cena: 308 .

Včera v 16hod skončila nabídka NWR na výměnu „starých“ akcií za „nové“. NWR dostalo souhlas na výměnu dalších 842 983 kusů akcií. Dohromady se jedná o 99,6 % z celkového počtu. Nově vyměněné akcie se začnou obchodovat v Londýně a Praze dnes, ve Varšavě v pondělí 4. července. Podle předchozích indikací přistoupí NWR k vytlačení minorit (squeeze-out). Připomínáme, že nabídka na výměnu souvisí s přesídlením do Velké Británie a kvalifikací do indexu FTSE. Zpráva je neutrální.

CME: Neutrální. DD: Koupit. Cílová cena: 25 USD (423 ).

CME včera informovala, že dokončila akvizici distributora filmů Bontonfilm. Cíl koupit společnost oznámila CME již v březnu a včera oznámená cena cca 11 mil. se neliší od původního předpokladu. Bontonfilm vykázal za loňský rok tržby 37 mil. USD a zisk před odpisy EBITDA 2,6 mil. USD. Na výsledcích CME by se měla akvizice promítnout od 3Q11. Zprávu hodnotíme neutrálně.

ČEZ: Neutrální. DD: Koupit. Cílová cena: 940 .

Podle včerejšího vyjádření tiskové mluvčí se ČEZ nebude zajímat o koupi podílu v řecké státní společnosti Public Power Corporation, jejíž 17 % má být nabídnuto v privataci v r. 2012. Ředitel obchodní divize ČEZu Alan Svoboda v minulosti nevyloučil zájem o tuto společnost. Zprávu hodnotíme neutrálně.


Komentář k americkému trhu

Hlavní index S&P500 se během čtvrtečního obchodování dokázal vyšplhat zpět na hladinu 1320 bodů (+1%), čtyřdenní růst tohoto indexu je nejsilnější od září loňského roku. Současný optimismus investorů byl podpořen definitivním schválením úsporných zákonů řeckým parlamentem, výrazným impulzem pro trhy byla rovněž zveřejněná makrodata. Nejvíce posilovaly průmyslové podniky (Caterpillar +3%), technologie a energetické firmy. Index strachu VIX oslabil o další 4 %. Za blue chips výrazně posilovaly akcie Hewlett-Packard (+2,39%), když agentura Reuters zmínila zvyšující se tlak privátních investorů na rozdělení společnosti. Přes 3% přidaly i akcie Intelu, které v posledních dnech zaostávaly za vývojem trhu. Dařilo se rovněž společnostem ze solárního sektoru, jeden z největších růstů si připsaly akcie čínské Yingli Green Energy (+7,34 %) poté, co společnost obdržela kontrakt na dodávku 110 MW. Americká First Solar přidala 2,2 % díky úvěrové garanci na tři rozsáhlé projekty v Kalifornii.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688