Dan Karpíšek (Komerční banka)
Akcie ve světě  |  11.09.2001 11:02:40

Německo: Německé akcie včera uzavřely níže, index Dax poklesl o 1,3%. Během dne však ztrácel i 4%, ale...

Evropské akcie
Investiční bankovnictví KB

Datum : 11.9.2001

      
Německo
Německé akcie včera uzavřely níže, index Dax poklesl o 1,3%. Během dne však ztrácel i 4%, ale korekce akcií Deutsche Telecomu a Infineonu pomohla indexu korigovat svoje ztráty. Deutsche Telecom se vydal výše poté co se cena jeho akcie dostala pod úroveň upisovací ceny z roku 1996. Naopak, trh držely ve ztrátě akcie Volkswagenu a SAP. Akcie SAP klesaly v reakci na snížení investičního doporučení. Volkswagen byl zase negativně ovlivněn prohlášením managementu, že společnost možná nedosáhne plánovaných cílů.

       Německé akcie dnes zahájily růstem, který je tažen poptávkou po akciích Deutsche Telecomu který se tak vzpamatovává ze svých ztrát. Daří se i SAP a DaimlerChrysler. Naopak, klesají akcie Commerzbank v reakci na oznámení, že se nedohodla na spojení s UniCredito.

      
Velká Británie
Index FTSE 100 včera oslabil o 0,7% na 5033,7 bodu což je nejnižší hodnota za poslední tři roky. Ztrácely hlavně akcie ropných společností BP a Shell. Nedařilo se ani podnikům poskytujících služby poté co Scottish Power již podruhé varovala investory před zhoršením hospodaření. Ztrácely rovněž akcie International Power a National Grid. Smíšeně se pohyboval telekomunikační sektor. Ve ztrátách pokračovaly British Telecommunications a Colt Telecom.

       Index FTSE 100 dnes zahájil růstem, který je tažen zájmem investorů o telekomunikační sektor. Nejvíce se svojí vahou projevují akcie Vodafone, Colt Telecom a Energis.
Francie
Francouzské akcie včera uzavřely poklesem o 0,7% na 4383,7 bodu, když především akcie France Telecomu korigovaly svoje ztráty z předchozích dní, kdy se propadly až na historicky nejnižší hodnotu. France Telecom inspiroval k růstu i akcie ostatních technologických společností. Naopak se nedařilo akciím defensivního charakteru jako je EADS a Sanofi-Synthelabo.

       Francouzské akcie dnes zahájily růstem, který je podpořen posilováním akcií telekomunikačních a technologických společností. Stejně jako včera se daří akciím France Telecom, Thomson Multimedia a Dassault Systemes.
Nizozemí
Index AEX včera oslabil o 0,5% na 483,5 bodu, když se dařilo akciím KPN Telecom a Gucci, což pomohlo indexu svoje ztráty zkorigovat. KPN Telecom posílil poté co získal financování do bank a také jmenoval nového ředitele. KPNQwest posilovaly v závěsu na akcie KPN Telecom. Akcie Gucci reagovaly na ukončení sporů mezi LVMH a PPR o vlastnictví společnosti.

       Holandské akcie dnes zahájily růstem, když se opět daří akciím KPN Telecom a KPNQwest. KPN Telecom je tažen výše včerejšími pozitivními zprávami a KPNQwest oznámením, že bude poskytovat služby Intelu.


      Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688