iPoint (iPoint.cz)
Akcie v ČR  |  08.06.2011 09:29:27

Akciový výhled 8. 6.: Bernanke: Zastavte kapačku, sestři! (+ ČEZ, NWR, F)


iPoint.cz

Už už se včera zdálo, že zámořské trhy zlomí prokletí z předchozích dnů. Časomíra ukazuje pouhých 15 minut do konce zápasu a právě v tomto okamžiku naskakuje v barvách týmu New York Optimists na parket Ben Bernanke. Diváctvo šílí očekáváním gólového nášupu, jeho práce se zelenou hokejkou je pověstná, medvěd v bráně soupeře bývá pouhou formalitou. Očekávaný předbrankový press se ovšem nekoná. Chceme vrátit vstupné, unisono hučí trh a ostentativně odchází z arény: Dolarového dopingu fáze 3 se zřejmě nedočkáme, přátelé, takové bylo poselství oněch několika minut věčného zápasu na Wall Street, jež odehrál šéf americké centrální banky. Trh doufal, věřil, zapaloval svíce, stejně jako matka nemůže své dítě vozit v kočárku věčně, ani pod kotel ekonomiky nemůžete stále přikládat jen čerstvé dolary. Nicméně: Peníze zůstanou zřejmě ještě nějaký ten pátek za babku, sazby prý hned tak nevzrostou. Jinak je Bernankeho verdikt na adresu ekonomiky relativně příznivý: Ekonomika je v růstovém trendu, hrozba inflace je přechodná a Američané si možná užijí solidní druhé pololetí.

Indexy tak nakonec uzavřely v záporném teritoriu na svých denních minimech, konkrétně S&P 500 -0,10 %, DJIA -0,16 % a NASDAQ Composite -0,04 %. „Ekonomika se stále nachází na úrovních pod svým potenciálem, uvolněná měnová politika je proto stále zapotřebí“, řekl Bernanke ve svém včerejším proslovu na konferenci v Atlantě. „Zatímco Bernankeho komentáře naznačují, že Fed tu bude, aby poskytoval likviditu, nemyslím si, že z toho automaticky vyplývá, že se v budoucnu budou konat další odkupy aktiv. Trh reagoval na absenci přímého slibu další fáze kvantitativního uvolňování“, řekl v rozhovoru pro Bloomberg tržní stratég Kevin Caron.

Z indexu DJIA nejvíce oslabily akcie Bank of America (-1,66 %) a Cisco Systems (-3,00 %). Akcie Cisco Systems se staly ve včerejší seanci s obratem přes 100 mil. kusů nejaktivnějšími akciemi na NASDAQ. Akcie Bank of America se propadly poté, co byl zveřejněn prodej insiders. Akcie za poslední 3 měsíce oslabily už přes 24 %. Tíží je především horší vyhlídky na zisk kvůli obavám z nárůstu nekvalitních hypoték. Dolar reagoval na proslov šéfa Fedu oslabením. Kurz futures na měnový pár EUR/USD vzrostl o 0,80 % těsně pod úroveň 1,47. Spekulanti tak dávají jasně najevo, že v nejbližší době se zvedáním úrokových sazeb nepočítají.

V Evropě se dnes investoři příliš nadšeně netváří a býkům je nakloněna zhruba ve stejném gardu jako profesionální řezník. Zuří zde stále dluhová chřipka, jsouce střednědobým až dlouhodobým prodejním faktorem, v Praze to lehkým poklesem mohou odnést banky, jinak by mohl být trh relativně stabilní...

Středeční akciový kudykam, katastrofické doporučení pro ČEZ, pravděpodobnost a efekty zařazení NWR do FTSE, či novinky z Fortuny. Čtěte na iPOINT

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688