iPoint (iPoint.cz)
Akcie v ČR  |  07.06.2011 09:26:03

Akciový výhled 7. 6.: Dogma, verze medvědí (+ ČEZ, F)


iPoint.cz

Jakoby trhům zazvonil v květnu budíček: Snění totiž ustoupilo přemýšlení. Investoři oprašují omšelá témata a po dlouhých měsících jsou najednou ochotni plně docenit jejich význam. Tak se například éterem šíří „teorie,“ že dolarová pumpa FED pomohla trhům mnohem více než reálné ekonomice. „Den zúčtování je před námi,“ lacině si přisazují v prostředí klesajících trhů analytici. Je tržním paradoxem, že na parketu se sice střídá vláda býka s medvědem, nicméně povaha vůdců je obdobná: Dříve či později jde o prachsprosté demagogy. Jasně, emoce prý na parket nepatří, ale vezměte si letošní rok: Nejdříve čtyři měsíce nadšené turistiky minovým polem s páskou přes oči, aby posléze THC z býčí krve vyprchalo a kupci se propadli do obdobně iracionální deprese. Racionality je na trzích jednoduše jako šafránu, dlouhé měsíce ignorovaná makrodata prostě jen vystavují účet a letošní zisky v zámoří povážlivě korodují.

Trhy se v posledních dnech nedokážou vzpamatovat z negativního sentimentu a prohlubují své ztráty. Blížící se konec druhé fáze kvantitativního uvolňování a dluhová krize v kombinaci s vysokou nezaměstnaností vskutku nepodává investorům důvod k optimismu. Obrázek silného vývoje globální ekonomiky a stabilně rostoucích korporátních zisků teď mezi obchodníky působí jako hodně špatný vtip. Výprodeje nejvíce zasáhly energetické a finanční tituly. Velké ztráty zaznamenaly Bank of America (-3,99 %), Citigroup (-4,47 %), Morgan Stanley (-2,6 %) ale i další US banky, které tíží situace z trhu práce v USA. Investoři se obávají, že vysoká míra nezaměstnanosti zvýší náklady z nekvalitních hypoték. Indexy se pohybovaly v záporném teritoriu v průběhu celého dne a ke konci obchodní seance své ztráty ještě více prohloubily, aby uzavřely na svých denních minimech. Celkově index S&P 500 ztratil 1,08 %, index DJIA 0,5 % a technologický NASDAQ C. 1,11 %.

Eurodolar po páteční rally včera zaznamenal drobnou korekci, ale aktuálně opět posiluje nad úroveň 1,46. Slabější dolar spolu s padajícími cenami akcií by tak mohl lákat některé obchodníky k nákupům. Drobnější korekcí si prošly i dluhopisy. Výnos 30letého vládního dluhopisu vzrostl na 4,27 %. Výnos desetiletého dluhopisu se drží v těsné blízkosti 3% úrovně.

Evropa je naladěna velmi lehce do přísna: Hlavní indexy by měly otevřít slabší o jednu až dvě desetinky procenta, do Prahy by se mohl dostat finanční virus z Wall Street,...

Úterní kudykam, novinky na ČEZ, či Fortuně s analytickými komentáři. Čtěte na iPOINT

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:50  Týden na akciových trzích: Ztrátový týden, S&P500 testuje hranici 5 tis. bodů -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688