Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  06.06.2011 10:54:58

Market Prewiev: Chystá se korekce ?

Noční obchodování na devizových trzích: EUR se obchoduje výše

EUR se vůči USD dnes dopoledne obchoduje výše na základě optimistického předpokladu, že čelní představitelé EU potvrdí svůj záměr pomoci Řecku. Očekávání trhu dále naznačují, že zpráva plánovaná na dnešek pravděpodobně ukáže, že inflace výrobních ceneurozóně v dubnu dosáhla téměř 30měsíčního maxima.

JPY se vůči USD obchoduje nepatrně níže.

V 6 hod. se EUR vůči USD obchodovalo o něco výše, a to v kurzu 1,4640 USD, zatímco GBP se vůči USD obchodovala téměř beze změny, tedy za 1,6428 USD. EUR se vůči GBP obchodovalo o něco výše, tedy za 0,8912 GBP. USD se vůči většině hlavních měn obchodoval níže kvůli spekulacím, že představitelé Fedu naznačí svoji ochotu zachovat měnové stimuly.

AUD se vůči USD obchoduje o 0,2 % výše.

 

Britské akciové trhy: pravděpodobně otevřou níže

Britské akciové trhy pravděpodobně otevřou níže. Očekává se, že FTSE 100 otevře o 2 až 16 bodů níže.

Později během dne jsou v plánu hospodářské výsledky společností E2V Technologies, Eckoh, Sirius Real Estate, Tricorn Group, UBC Media Group a Workspace Group.

Společnost Rio Tinto uvedla, že na jednom ze svých železářských terminálů v přístavním městě Dampier v západní Austrálii přerušila vývoz poté, co zde došlo k nehodě, při níž zahynul jeden zaměstnanec.

CEO společnosti GlaxoSmithKline Andrew Witty přišel s informací, že pro nejchudší země světa, zejména v Africe a Asii, srazí cenu Rotarixu, očkovací látky proti rotavirovým průjmům, o 95 %.

CEO společnosti IAG Willie Walsh oznámil, že má zájem o koupi britských aerolinií BMI, pokud se je Lufthansa rozhodne prodat. Dále uvedl, že společnost IAG má zájem o společný podnik se svým aliančním partnerem Japan Airlines (JAL).

Společnost East African Breweries odsouhlasila koupi celého 20% podílu SABMiller Africa v Kenya Breweries cca za 225 mil. USD.

 

Asijské akciové trhy: obchoduje se níže

Asijské trhy dnes ráno po páteční slabé zprávě o počtu pracovních místUSA obchodovaly níže.

Japonsku se akcie společnosti Tokyo Electric Power prudce propadly v souvislosti se zprávami, že společnost oznámí čistou ztrátu za celý rok v přibližné výši 570 mld. JPY. Dále se objevily zprávy, že úroveň radiace v budově reaktoru v jaderné elektrárně Fukušima Daiichi vzrostla na rekordní úroveň. Akcie společností Mitsubishi UFJ Financial a Daiwa Securities se kvůli snížené ochotě investorů k riziku obchodují níže. Také Sony Corporation, Fanuc a Honda Motor se v důsledku posílení japonského jenu vůči americkému dolaru obchodují níže. Akcie společnosti Kansai Electric Power se obchodují níže poté, co makléřská společnost snížila jejich cílovou cenu. V 6 hod. se index Nikkei obchodoval o 0,7 % níže na úrovni 9425,4.

Jižní Koreji jsou dnes trhy uzavřené kvůli státnímu svátku, Dni padlých za svobodu, a v Číně a v Hongkongu kvůli festivalu dračích lodí.

 

Americké akciové trhy: futures se obchodují výše

V 6 hod. se futures na americké akciové indexy obchodovaly o něco výše, přičemž futures na index S&P 500 se zvedly o 0,5 bodů.

Své hospodářské výsledky dnes oznámí společnosti Forest City Enterprises, Friendfinder Networks, Fuelcell Energy, G-III Apparel Group a Mitcham Industries.

V rámci pátečního následného obchodování si společnost SunOpta polepšila o 8,7 %, poté co byla pochvalně zmíněna v jednom televizním pořadu.

Index S&P 500pátek zaznamenal pokles o 1,0 %, kvůli obavám o růst zisků vyvolaným zveřejněním výsledků z oblasti zaměstnanosti a výroby, které byly horší, než se očekávalo. Společnost Newell Rubbermaid se propadla o 11,8 %, poté co snížila svůj odhad předpokládaného zisku na celý rok. Akcie společnosti American Tower Corporation šly dolů o 5,8 %, když společnost obdržela předvolání od americké Komise pro burzu a cenné papíry ohledně své daňové a účetní politiky. Společnost Ford Motor Company zaznamenala pokles o 1,2 %, poté co její růst tržeb nedosáhl prognózy analytiků. Forest Laboratories šla nahoru o 3,7 % po svém oznámení urychlení programu zpětného odkupu akcií v hodnotě 500 mil. USD. Southwestern Energy Company si polepšila o 3,6 %. Wal-Mart Stores přidala 0,2 % po oznámení programu zpětného odkupu akcií ve výši 15 mld. USD.

 

Evropské akciové trhy: pravděpodobně otevřou obecně na nižších úrovních

Očekává se, že evropské akciové trhy otevřou obecně na nižších úrovních. DAX pravděpodobně otevře o 6 bodů níže až o 10 bodů výše, zatímco u CAC se očekává otevření o 3 až 13 bodů níže.

Investoři dnes očekávají výsledky důvěry investorů Sentix a index cen výrobců v eurozóně.

Později během dne mají podle plánu oznámit hospodářské výsledky společnosti Orascom Development Holding a Media 6.

Společnost Novartis oznámila, že její lék Glivec přináší pacientům trpícím gastrointestinálními stromálními nádory (GIST) tři roky života bez návratu choroby a celkové výhody na rozdíl od jednoho roku po chirurgickém zákroku.

Německý Handelsblatt informoval o tom, že společnost Daimler očekává, že návrh, který učinila společně se společností Rolls-Royce německému specializovanému výrobci dieselových motorů, společnosti Tognum, povede k získání většinového podílu v této společnosti.

Podle Financial Times generální ředitel společnosti Airbus vlastněné společností European Aeronautic Defence and Space Company upozornil Brusel, že čelí obchodní válce s Čínou a dalšími vlivnými národy, pokud jde o evropské plány, aby mezinárodní letecké společnosti zaplatily za své uhlíkové emise.

 

Aktuální makrodata

Fed by měl odrazovat od fúzí, které zvyšují riziko, říká Daniel Tarullo

Guvernér Fedu Daniel Tarullo naznačil, že regulátoři by měli využít kapitálové přirážky, aby odradili od fúzí větších bank, které by vedly k nárůstu rizika bez výrazného veřejného prospěchu.

Australská míra inflace podle TD-MI v květnu vzrostla

V měsíčním srovnání vzrostla v květnu v Austrálii míra inflace podle průzkumu TD Securities and the Melbourne Institute’s (TD-MI) o 0,2 %; v dubnu byl nárůst 0,3 %.

Australský účet za povodně prudce stoupá

Podle ministra financí Wayna Swana je hospodářský dopad letošních záplav na severovýchodu Austrálie nyní odhadován na 12 mld. AUD, což je 33% nárůst oproti dřívějším odhadům. Největší dopad pocítily přírodní zdroje a zemědělský sektor.

Egypt dostane půjčku od MMF ve výši 3 mld. USD

Mezinárodní měnový fond (MMF) souhlasil s tím, že Egyptu půjčí 3 mld. USD, aby pomohl upadajícímu hospodářství této země.

 

Více informací naleznete na www.saxobank.cz.

 

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688