Saxo Bank (home.saxo)
Finance  |  27.05.2011 11:02:31

Market preview: Pozitivní úvody, dolar oslabuje

Noční obchodování na devizových trzích: USD se obchoduje níže

USD se dnes ráno vůči EUR obchoduje níže. Zásluhu na tom má očekávání trhu, že dnešní zpráva zřejmě ukáže, že výdaje amerických spotřebitelů v dubnu rostly nejpomaleji za poslední tři měsíce.

JPY se obchoduje vůči USD o 0,3 % výše, zatímco vůči EUR naopak o 0,4 % níže. Japonský jádrový index spotřebitelských cen vzrostl v dubnu meziročně o 0,6 %, což představuje první nárůst od prosince 2008.

V 6 hodin ráno se EUR obchodovalo vůči USD o 0,7 % výše při kurzu 1,4249 USD; GBP se vůči USD obchodovala o 0,2 % výše v kurzu 1,6445 USD. EUR se vůči GBP obchodovalo o 0,5 % výše v kurzu 0,8665 GBP.

AUD se obchodoval vůči USD o 0,5 % výše, a CAD vůči USD o 0,1 % výše.

 

Britské akcie: pravděpodobně otevřou výše

Britské trhy zřejmě otevřou výše, index FTSE 100 se při otevření očekává výše o 46 bodů.

Investoři očekávají zveřejnění indexu cen domů Nationwide.

Hospodářské výsledky by dnes v průběhu dne měly zveřejnit společnosti Tate & Lyle, Severn Trent, Britvic, Electrocomponents, Bloomsbury Publishing, Armour Group a The Scottish Investment Trust.

List Hong Kong Economic Journal přinesl zprávu, že skupina Burberry Group má v plánu vstup na hongkongskou burzu vzhledem k zamýšlené expanzi své prodejní sítě na čínský a hongkongský trh.

Kanadská farmaceutická firma Intellipharmaceutics International oznámila, že dvě organizační jednotky společnosti AstraZeneca, konkrétně AstraZeneca Pharmaceuticals LP a AstraZeneca UK, proti ní podaly žalobu pro porušování patentových práv v souvislosti s jejím generickým lékem Seroquel.

 

Asie: obchodování převážně výše

Na asijských trzích se dnes ráno obchoduje převážně výše.

V Japonsku se obchodují akcie společnosti Senshu Electric výše poté, co společnost oznámila zvýšení předpokládaného celoročního zisku. Společnosti Isuzu Motors a Hino Motors rovněž posílily poté, co jeden z makléřů navýšil svůj odhad jejich zisku. Akcie Sony Corporation se obchodují níže poté, co společnost ohlásila nižší než očekávanou prognózu čistého zisku za stávající finanční rok. Společnosti Fanuc a Honda Motor se po dnešním posílení jenu vůči dolaru obchodují níže. V 6 hodin ráno se index Nikkei obchodoval o 0,2 % výše na úrovni 9 579,2.

V Jižní Koreji se akcie LG International obchodují výše poté, co jeden z makléřů navýšil cílovou cenu akcií o 31,0 % až na 71 000,0 KRW. V Hong Kongu se akcie Lenovo Group po zveřejnění lepších než očekávaných výsledků za čtvrté čtvrtletí obchodují výše. Po zveřejnění údajů, které naznačují, že americká ekonomika v 1. čtvrtletí 2011 rostla pomaleji, než se očekávalo, se akcie Li & Fung obchodují níže. V Číně se pak akcie PetroChina obchodují výše poté, co mateřská společnost navýšila svůj podíl ve firmě. Akcie společnosti Jiangxi Copper se v souvislosti s obavami ohledně růstu firemního zisku obchodují níže.

 

Americké akcie: futures se obchodují výše

Futures na americké akciové indexy se v 6 hodin ráno obchodovaly výše, futures na index S&P 500 stouply o 2,3 bodu.

K hlavním dnes zveřejňovaným makrodatům patří jádrové výdaje na osobní spotřebu, deflátor výdajů na osobní spotřebu, index spotřebitelské důvěry University Michigan/Reuters, rozjednané prodeje domů a osobní příjmy.

Své hospodářské výsledky by dnes měly oznámit společnosti Mentor Graphics Corporation, Shiloh Industries, Graham Corporation, Nesco a Newmarket Technology.

V rámci včerejšího následného obchodování si společnost Rue21 připsala 15,4 %, neboť vykázala solidní zisky za 1. čtvrtletí a zvýšila také svůj výhled v oblasti hospodářských výsledků na fiskální rok 2011. Společnost Marvell Technology Group oznámila vyšší rozpětí předpokládaných výnosů ve 2. čtvrtletí a její akcie stouply o 8,9 %. Akcie společnosti Beazer Homes USA posílily o 2,6 %. Společnost Gordmans Stores snížila svůj výhled v oblasti hospodářských výsledků na fiskální rok 2012 a její akcie se propadly o 26,1 %. Akcie společnosti Blue Coat Systems po výrazném poklesu zisků ve 4. čtvrtletí a nižším výhledu na příští čtvrtletí ztratily 6,8 %. Společnost OmniVision Technologies oslabila o 5,9 %.

Index S&P 500 včera i navzdory nižšímu hospodářskému růstu a vyššímu počtu žádostí o podporu v nezaměstnanosti přidal 0,4 %. V maloobchodním sektoru si tituly Guess a Tiffany po oznámení lepších výsledků připsaly 11,2 %, resp. 8,6 %. Firma NetApp oznámila, že očekává vyšší zisky, a její akcie posílily o 6,9 %. Společnost HJ Heinz zvýšila výši dividendy a její akcie přidaly 0,8 %. Společnost Computer Sciences Corporation vykázala ve 4. čtvrtletí nižší zisky a její akcie klesly o 13,0 %. Cena akcií společnosti Walgreen Company se snížila o 1,0 % poté, co jedna makléřská společnost vyjmula tento titul ze svého seznamu akcií s přívlastkem „rozhodně nakupovat“.

 

 

Evropské akcie: očekává se, že otevřou výše

Očekává se, že evropské trhy otevřou na vyšších úrovních. DAX pravděpodobně otevře o 64 až 65 bodů výše, dále se očekává, že CAC otevře o 42 až 43 bodů výše.

Investoři očekávají zveřejnění německého indexu spotřebitelských cen, zásoby peněz M3 a spotřebitelské důvěryeurozóně a švýcarského předstihového ukazatele KOF.

Své výsledky mají během dnešního dne oznámit firmy Per Aarsleff A/S, Seadrill, Piraeus Bank, KWS Saat, Realdolmen, Warimpex Finanz Und Beteiligungs a Retail Estates.

Generální ředitel společnosti Telefonica Zaryn Dentzel oznámil plány na rozšíření sociální sítě Tuenti za hranice Španělska. Společnost hodlá začít přijímat registrace i ze zahraničí a chce zvýšit počet zaměstnanců.

Společnost Telenet Group Holding se postavila proti novelizovanému návrhu belgických regulačních orgánů, podle něhož by provozovatelé kabelových sítí museli konkurentům s výjimkou Belgacom SA nabízet kombinaci širokopásmového připojení k internetu a služeb digitální televize za velkoobchodní ceny.

Společnost Exmar uvedla, že její divize Exmar Marine nejednala nepatřičně a při udělování zakázky na výstavbu plovoucího zásobníku LNG a terminálu pro zpětnou regasifikaci na Jamaice neměla k dispozici žádné důvěrné informace.

 

Aktuální makrodata

Britský index důvěry spotřebitelů se dle GfK NOP v květnu zvýšil

Index důvěry spotřebitelů GfK NOP vystoupal v květnu ve Velké Británii z předchozích -31,0 na -21,0, což je nejvyšší hodnota za posledních pět měsíců.

Jádrový index spotřebitelských cen v Japonsku v dubnu vzrostl

Jádrový index spotřebitelských cen v Japonsku ve srovnání s březnovým poklesem o 0,1 % vzrostl v dubnu meziročně o 0,6 %, což je první nárůst za posledních 28 měsíců.

Japonské maloobchodní tržby v dubnu klesly

Japonské maloobchodní tržby klesly v dubnu meziročně o 4,8 %. Hodnota za předchozí měsíc byla revidována směrem nahoru na -8,3 %.

Jižní Korea vykázala v dubnu přebytek běžného účtu

Ve srovnání s březnovým revidovaným přebytkem ve výši 1,33 mld. USD činil přebytek běžného účtu Jižní Koreje v dubnu 1,88 mld. USD, což je nejvyšší hodnota za čtyři měsíce.

Vyšší globální růst je dle G-8 důvodem k přesunutí pozornosti na snižování zadlužení

Představitelé skupiny osmi nejvyspělejších zemí světa uvedli, že oživení celosvětové ekonomiky povede ke snížení zadluženosti způsobené recesí, která následovala po finanční krizi roku 2008.

 

Více informací naleznete na www.saxobank.cz.

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688