Inzerce (AliaWeb)
Valná hromada  |  25.05.2011 12:00:00

Oficiální sdělení: Valná hromada ODEŘSKÝ STATEK a.s. (25.5.2011)

Titulek: Aliaweb


ODEŘSKÝ STATEK a.s., se sídlem Odeř 38, Hroznětín, IČO 25200593

Představenstvo akciové společnosti ODEŘSKÝ STATEK a.s.
se sídlem Hroznětín, Odeř 38, PSČ 362 33, IČ: 252 00 593
(zapsaná v OR u Krajského soudu v Plzni, oddíl B, vložka 1289)
svolává řádnou valnou hromadu společnosti, která se bude konat dne 28. června 2011od 9.00 hodin v sídle společnosti

Pořad jednání:
  1. Zahájení, volba orgánů valné hromady.
  2. Výroční zpráva za rok 2010 včetně zprávy o podnikatelské činnosti společnosti a o stavu jejího majetku, řádná účetní závěrka za rok 2010, návrh na rozdělení zisku za rok 2010, stanovisko auditora.
  3. Zpráva dozorčí rady společnosti.
  4. Schválení výroční zprávy a řádné účetní závěrky za rok 2010, rozhodnutí o rozdělení zisku za rok 2010.
  5. Rozhodnutí o snížení základního kapitálu.
    a) Důvod snížení základního kapitálu: Důvodem snížení základního kapitálu je plnění zákonné povinnosti stanovené v § 161b, odst. (4) obchodního zákoníku, snížit základní kapitál o jmenovitou hodnotu vlastních akcií, které má společnost ve svém majetku, a které nebyly v zákonem stanovené lhůtě zcizeny. Vlastní akcie společnost ODEŘSKÝ STATEK a.s. nabyla v rámci fúze sloučením jako právní nástupce zanikající společnosti Statek Dalovice a.s. se sídlem Planá nad Lužnicí, Husova 607, PSČ 391 11, IČ: 453 58 818. Nabyto takto bylo 29 006 kusů vlastních kmenových akcií na majitele, v listinné podobě, každá o jmenovité hodnotě 337,- Kč, jejichž celková jmenovitá hodnota činí 9 775 022,- Kč, přičemž právě o jmenovitou hodnotu těchto akcií je společnost povinna ve smyslu ustanovení § 161b, odst. (4) obchodního zákoníku snížit základní kapitál.
    b) Rozsah snížení základního kapitálu: Základní kapitál společnosti se snižuje o částku 9 775 022,- Kč, tedy z částky 49 651 717,- Kč na částku  39 876 695,- Kč. Počet kmenových akcií na majitele vydaných v listinné podobě o jmenovité hodnotě jedné akcie 337,- Kč se snižuje o 29 006 kusů, tedy z původního počtu 33 106 kusů na 4 100 kusů po snížení základního kapitálu. Počet kmenových akcií na majitele vydaných v listinné podobě o jmenovité hodnotě jedné akcie 231,- Kč zůstává nedotčen.
    c) Způsob snížení základního kapitálu: Společnost použije ke snížení základního kapitálu výhradně vlastní kmenové akcie, a to tak, že do 30 dnů ode dne zápisu snížení základního kapitálu do obchodního rejstříku zničí 29 006 kusů vlastních kmenových akcií na majitele v číselné řadě 004 101 až 033 106, série A, vydaných v listinné podobě, každá o jmenovité hodnotě 337,- Kč, které má ve svém majetku a o jejichž celkovou jmenovitou hodnotu byl snížen základní kapitál.
    d) Způsob, jak bude naloženo s částkou odpovídající snížení základního kapitálu: O částku 9 775 022,- Kč, představující úhrn jmenovitých hodnot zrušovaných vlastních akcií společnosti, bude snížen základní kapitál společnosti, a to tak, že pořizovací hodnota vlastních akcií v majetku společnosti ve výši 9 775 022,- Kč bude odúčtována z účtu vlastní akcie. Vzhledem k tomu, že pořizovací cena zrušovaných vlastních akcií je rovna jejich jmenovité hodnotě, nevzniká žádný rozdíl ke zúčtování. V souvislosti se snížením základního kapitálu nebude akcionářům vypláceno žádné plnění.
  6. Rozhodnutí o změně stanov společnosti.
    – Předmětem předloženého návrhu je promítnutí změn vyvolaných novelou obch. zák. č. 420/2009 Sb., zejména v oblasti účasti akcionáře nebo zmocněnce na valné hromadě, jeho práv získávat na valné hromadě informace a vysvětlení, práv uplatňovat návrhy a protinávrhy; dále se upravuje terminologie, která již neodpovídá současnému znění platných právních předpisů a provádějí se některé další úpravy, vyplývající z potřeb společnosti, tj. zejména se nově definuje postavení a působnost představenstva. V návaznosti na rozhodnutí o snížení základního kapitálu zohledňuje změna stanov navrhovanou výši základního kapitálu a tomu odpovídající nové rozdělení akcií společnosti. Změna se dále dotýká způsobu svolávání valné hromady, kdy se upřesňuje stávající terminologie a jednoznačně zavádí, že zákonem určeným periodikem k uveřejňování oznámení o konání valných hromad je Obchodní věstník. Dále je navrženo změnit deník, určený pro uveřejňování oznámení o konání valných hromad v případě ukončení činnosti internetového deníku „Kurzy.cz“, a to z deníku Haló noviny na internetový deník „VALNÉ HROMADY.CZ“. Navržené změny se dotýkají zejména ustanovení o základním kapitálu společnosti, o akciích, o postavení a působnosti valné hromady, o účasti na valné hromadě, o svolání valné hromady, o jednacím a hlasovacím řádu, o postavení a působnosti představenstva a dozorčí rady, o složení, ustanovení a funkčním období členů představenstva a dozorčí rady, o svolání zasedání představenstva a dozorčí rady, o evidenci a účetnictví, o zrušení společnosti a některých dalších ustanoveních stanov.
  7. Rozhodnutí o odměnách členů představenstva a dozorčí rady.
  8. Závěr.
Prezence akcionářů začíná v 8.30 hodin v místě konání valné hromady. Právo účastnit se na valné hromadě má ten, kdo předloží v den konání valné hromady při prezenci originál listinné akcie nebo hromadné listiny, nebo originál prohlášení o úschově nebo uložení dle stanov společnosti, a dále platný průkaz totožnosti. Právnická osoba prokazuje účast na valné hromadě způsobem stanoveným v čl. 8, odst. (3) stanov společnosti. Zmocněnci se na valné hromadě navíc prokážou plnou mocí s úředně ověřeným podpisem zmocnitele nebo osoby, oprávněné k jednání za právnickou osobu, z níž vyplývá rozsah zmocněncova oprávnění, a platným průkazem totožnosti.
Řádná účetní závěrka za rok 2010 a návrh změn stanov je od 27. května 2011 akcionářům k nahlédnutí v sídle společnosti v pracovní dny od 8.00 do 14.00 hod. a v den konání valné hromady v místě prezence. Akcionář má právo vyžádat si zaslání kopie návrhu stanov na svůj náklad a své nebezpečí.

Hlavní údaje z účetní závěrky za rok 2010 (v tis. Kč):
Aktiva celkem:             85 638               Pasiva celkem:         85 638
Dlouhodobý majetek:    61 170               Vlastní kapitál:         64 866
Oběžná aktiva:             24 197               Cizí zdroje:              20 715
Časové rozlišení:              271               Časové rozlišení:             57
Výnosy celkem:          29 275                Náklady celkem:      28 640
HV za účetní období:        635
Představenstvo ODEŘSKÝ STATEK a.s.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688