Grant Capital (Grant Capital)
Akcie ve světě  |  06.05.2011 22:26:30

US trhy – rekapitulace uplynulého, 18. týdne, a výhled na týden od 9.5.


Zhodnocení uplynulého týdne:

První květnový týden byl ve vývoji indexů poněkud zlomový. Během týdne došlo ke korekci předchozích zisků indexů. Index S&P 500 během týdne ztratil 2 %. Pondělní obchodování bylo ovlivněno likvidací vůdce teroristických útoků za Obchodní centrum, Bin Ládina, nicméně tím pozitiva končila. Úterý bylo poznamenáno poklesem ceny stříbra, které pokračovalo v poklesu i po zbytek týdne a pád cen tohoto kovu zahájil pokles celého materiálového sektoru. Stříbro velmi silně ztrácelo jednak díky navýšení obchodních marginů ale také díky zprávám ohledně možné komoditní bubliny. Díky slabším výsledkům z trhu práce vzrostly i obavy o tempo dalšího růstu americké ekonomiky, což se následně odrazilo ve velmi prudkém poklesu ceny ropy, která ztrácela během týdne přes 15 %, a končila poblíž ceny 98 USD za barel. Zlato rovněž ztrácelo, i když zdaleka ne tak výrazně jako stříbro, a končilo na ceně přibližně 1491 USD za unci. Pokles indexů, i ceny většiny komodit, se zastavil až v pátek, přestože celková nezaměstnanost vzrostla na 9 % a překonala tak odhad 8,8 %. Příčinou zastavení celotýdenního poklesu trhů byl pravděpodobně znatelný přírůstek pracovních míst mimo zemědělství, který překonal očekávání, i to že technicky se index S&P 500 dostal do oblasti podpory tvořené předchozími dosaženými vrcholy v oblasti 1340 bodů a přiblížil se velmi blízko svému 50-ti dennímu průměru.
Sektor základních materiálů ztrácel v uplynulém týdnu úctyhodných -7,0 %. Pokles cen komodit podpořil i posilující dolar, který byl podpořen zprávou o tom, že ECB nezvýší úrokové sazby. Dolar na páru s Eurem poklesl z hodnot přibližně 1,4950 až na konečných 1,4340. Ze sektorů odolal poklesu nejlépe sektor zdravotnictví a farmacie, který klesl o -0,2 %.

Makrodata: 

V pondělí budou zveřejněny indexy dovozních cen a velkoobchodní zásoby, v úterý očekáváme data o vývoji počtu žádostí o hypotéky, změnu stavu zásob ropy a údaj o obchodní bilanci. Ve středu vyjdou indexy výrobních cen a důležitý údaj o maloobchodních prodejích a stejně tak o vývoji počtů žádostí v nezaměstnanosti. Týden uzavřou indexy spotřebitelských cen a index spotřebitelského sentimentu.
Kompletní přehled očekávaných makrodat naleznete na adrese
http://www.grantcapital.cz/komentare-k-akciovemu-trhu/us-makrodata/.

Modelové portfolio: 

V 18. týdnu roku 2011 modelové portfolio Grant Capital nakoupilo a prodalo akcie ATPG a EXK. Nakoupilo akcie SCCO a dokoupilo akcie X. Prodávalo titul HDY. Podrobnosti o modelovém portfoliu naleznete na adrese http://www.grantcapital.cz/obchodovani/modelove-portfolio/.


Společnost GRANT CAPITAL se specializuje na zprostředkování obchodů s akciemi na burzách v ČR a v USA. Pro více informací navštivte www.grantcapital.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688