Grant Capital (Grant Capital)
Akcie ve světě  |  06.05.2011 07:46:23

Propad komodit a kovů, posílení dolaru. Trhy dolů jen mírně


 

Jako na horské dráze se museli investoři cítit na trzích ve čtvrtek. V Evropě na úvod přidával německý DAX, odpoledne zisky odevzdal a propadl se do ztráty, aby zakončil beze změny. Naopak francouzský CAC oslaboval od samého úvodu a v závěru jen mírně vylepšil bilanci se ztrátou -0,9 %. Index EuroStoxx ztratil 0,8 %.

Na trzích v USA indexy na úvod propadly do ztráty kolem 0,9 %, ve střední části se podařilo všechny ztráty vymazat a technologický Nasdaq se dostal do mírného zisku, závěr byl však opět negativní a během hodiny v závěru indexy našly nová denní minima. I přesto odepsal index Dow Jones „jen“ 1,1 %, Nasdaq -0,48 %.

Těžiště dění ale včera nebylo na trzích akciových, ale na komoditních a měnových. Ropa jen včera klesla ze 109 USD/barel na 98,5 USD/barel, cena stříbra propadla z 39 USD za trojskou unci na 34,5 USD za trojskou unci, a zlato ztratilo z 1520 USD za unci na 1463 USD za unci. Po včerejším oznámení ponechání sazeb ze strany ECB došlo také k oslabení Eura a posílení amerického dolaru.

Asijské trhy dnes ráno sice reagují poklesem, nejedná se však o žádný výrazný výprodej. Pouze japonský Nikkei ztrácí více než 1,5 %, tento trh však obchoduje poprvé od pondělí po 3 dnech volna. Ostatní ztrácejí do 0,5 %.

Evropské trhy by po včerejším nejistém výkonu dnes na úvod měly obchodovat beze změny nebo mírně ve ztrátě. Jistá nervozita z prudkého propadu komodit je stále vidět na trzích a obavy ze zveřejnění míry nezaměstnanostiUSA (14:30) může znovu zapůsobit.

Pražská burza otevře po včerejším propadu o 1 % nejspíš také neutrálně nebo mírně ve ztrátě. Akcie Erste Bank po včerejším oslabování na úroveň 820  už v Rakousku dále neoslabily a zakončily také na 820 . Oslabily však akcie VIG a dostaly se k 966 . Díky posilujícímu americkému dolaru by se mohly přehoupnout přes 380  akcie CETV (závěr USA 383 ).

 

Miroslav Hlavoň


Společnost GRANT CAPITAL se specializuje na zprostředkování obchodů s akciemi na burzách v ČR a v USA. Pro více informací navštivte www.grantcapital.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688