Saxo Bank (home.saxo)
Finance  |  02.05.2011 11:04:48

Equity Update: Překvapivě pozitivní výsledky i přes růst cen komodit

Evropské akciové trhy v pondělí otevřou výše, protože výsledková sezóna, která překvapila lepšími výsledky, než se očekávalo, si i přes rostoucí ceny komodit udržuje sentiment.

Futures na index S&P 500 jsou nyní před začátkem obchodování na burze o 0,8 % výše. Jediným důležitým údajem v klidném ekonomickém kalendáři jsou výsledná dubnová čísla indexu nákupních manažerů eurozóny (08:00 GMT). Očekává se hodnota 57,7, stejná jako v březnu, což signalizuje pokračující velkou ekonomickou aktivitu.

Z doposud uveřejněných hospodářských výsledků v rámci indexu S&P 500 jich 77 % překvapilo výsledky, které předčily očekávání. Navíc zveřejněné hospodářské výsledkyJaponska také přinesly lepší čísla, než se po pustošivém zemětřesení čekalo. Tato skutečnost odsunula do pozadí obavy z inflace, vývoje japonské ekonomiky a dluhové krizeEvropě a vyhnala index S&P 500 přibližně na hodnotu 1 370 (viz graf níže). Ale stále zůstává otázka, zda budou akcie pokračovat v růstu i ke konci QE2 nebo zda nás s blížícím se koncem QE2 čeká váhavější období.

Futures světových akciových indexů také posilují zprávy o tom, že vůdce Al-Káidy Usáma bin Ládin byl zabit ve společné vojenské akci v Pákistánu, kterou skončilo více než desetileté pátrání po tomto zločinci. Pozitivní vliv zprávy o smrti Usámy bin Ládina na futures na akciové indexy řídí spíše pocity než rozum, protože globální obraz politického rizika se podle našeho názoru nezměnil. Terorismus bude existovat i nadále a šoky bude ekonomice i investorům uštědřovat i v nadcházejícím období.

Zdroj: Bloomberg (roční graf cen indexu S&P 500)

Caterpillar zvyšuje prognózu, protože poptávka v rozvíjejících se zemích je na vzestupu
Hospodářský růst v rozvíjejících se zemích zvedá poptávku po stavební technice (zejména po důlních strojích), díky čemuž společnost Caterpillar oznámila zisk na akcii za první čtvrtletí ve výši 1,84 USD ve srovnání s analytiky odhadovanými 1,31 USD. Společnost také zvýšila svoji prognózu na 6,25 - 6,75 USD, čímž překonala dosavadních rekordních 5,66 USD z roku 2008 a dala se slyšet, že jejím cílem pro rok 2012 je zisk na akcii ve výši 8 - 10 USD, protože očekává, že poptávka nadále poroste. Tato zpráva o hospodářských výsledcích je pro akcie rozhodně příznivá a je jasným signálem ozdravění ekonomiky vyslaným předním výrobcem stavební techniky. Akcie společnosti se během pátečního obchodování s akciemi zvedly o 2,5 %. 

Zisky Chevronu rostou díky vyšším cenám ropy
Co se týče našeho Globálního portfolia hodnotových akcií, jen stručně zmíníme, že americká ropná společnost Chevron oznámila upravovaný zisk na akcii za první čtvrtletí ve výši 3,28 USD oproti očekávaným 3,02 USD, za což vděčí vyšším cenám ropy. Výroba zůstala v téměř nezměněné výši 2,76 mil. barelů oproti 2,78 mil. v předchozím roce. Rafinérie oproti loňskému roku ztrojnásobila zisky a dosáhla 622 mil. USD navzdory tomu, že postupně přesouvá investice a pozornost na projekty s vyšším ziskem, jako je např. hlubokomořský průzkum. Akcie společnosti během páteční obchodní seance vzrostly o 0,6 %.

Peter Garnry, Equity Strategist, Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688