Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  14.04.2011 13:46:07

Pryč s CO2 a váš byt se stane příjemnou oázou po celý rok

Kvalita vzduchu se stala novým požadavkem na komfortní bydlení. Mít ve svém bytě po celý den    a během celého roku, navíc v centru města, svěží čerstvý vzduch, to je už opravdu luxus. A nese       s sebou další cenné kvality jako zdravý nepřerušovaný spánek, stálé mikroklima a pohodu domova. Přesně takové bydlení můžete mít  a budete se tam cítit  příjemně nejen Vy, ale i Vaši přátelé    a rodina. 

klidné lokalitě v Praze 10 – Strašnicích, v těsné blízkosti parku Gutovka, který poskytuje nejen dostatek všemi vyhledávané zeleně, ale i sportovně-relaxačního vyžití , se nabízejí nové a opravdu ojedinělé možnosti v oblasti komfortního bydlení.  Nízkoenergetická Vila Augustus  se díky využití špičkových moderních technologií stává ojedinělým projektem v oblasti luxusního bydlení, který splňuje nejnáročnější požadavky a sny současného člověka po mimořádném a maximálně komfortním bydlení v zeleni.

·         Lokalita (Seznamte se s blízkým okolím Strašnic a jeho občanskou vybaveností)

Ptáte se, jaké jsou vůbec konkrétně hlavní přednosti nízkoenergetického bydlení?  Pravdou je, že     na první pohled se od běžného bytunovostavbě nijak zvlášť neliší.  Brzy ale sami poznáte, že žití  v nízkoenergetickém bytě zdaleka neznamená jen úsporu nákladů na vytápění. Splní se Vám tu i ty nejnáročnější sny o pohodě vnitřního prostředí – budete mít příjemnou teplotu v dusných letních měsících i v zimních mrazech a navíc stále příjemné mikroklima.  Největším přínosem pro Vaše zdraví a komfort bydlení je ale čerstvý vzduch, kterého je v nízkoenergetickém bytě stále dostatek.              To potvrzuje i výrobce vzduchotechniky ze spol. ATREA, Daniel Morávek: „V nízkoenergetických domech je uživateli z dlouhodobého hlediska vždy nejlépe hodnocena kvalita vzduchu. Je to opravdu nový rozměr komfortu bydlení“.

Čerstvý vzduch má pro naše zdraví zásadní význam. Za normálních okolností se doporučuje větrat každou hodinu. Dýcháním vzniká CO2 (oxid uhličitý), jehož koncentrace se po delší době nevětrání samozřejmě zvyšuje. Hromadí se různé pachy, vlhkosti, čistící prostředky, škodliviny od kuřáků atd.    a důsledkem toho všeho je potom známá únava, bolesti hlavy, pálení očí atd. Obvykle řešíme  chvilkovým „průvanem“, v noci potom pootevřeným oknem. Všem uvedeným nepříjemnostem lze ale předejít používáním výše uvedeného řízeného větrání, které zajišťuje pravidelný potřebný přívod vzduchu, v zimě navíc příjemně zahřátého.

Čerstvý vzduch je do obytných prostor přiváděn pomocí automatického větracího systému s rekuperačním výměníkem, ve kterém odváděný vzduch předá teplo přiváděnému čerstvému vzduchu. Ten navíc prochází pylovým nebo prachovým filtrem, čímž se opravdu razantně sníží množství prachu případně i pylů v domácnosti.

Kromě toho má řízené větrání pozitivní a nezanedbatelný vliv na optimalizaci vlhkosti v bytě. Víte například, že průměrná rodina vyprodukuje do interiéru bytu denně až 10litrů vodních par?              Při běžných každodenních činnostech jako je vaření, praní, mytí, sušení prádla atd. se množství  vodních par zvyšuje a  způsobuje v interiérech tolik obávanou plíseň, zmnožení bakterií, ale také poškození konstrukcí, zejména těch dřevěných. V nízkoenergetických bytech se tomuto problému vyhnete právě díky automatickému větrání.

·         Použité technologie a standardy (Prozkoumejte špičkové technologie, které Augustus využívá)

Architektonicky je vila Augustus rozdělena do dvou třípodlažních částí s proskleným schodištěm         a výtahem. Jižní strana vily se otevírá do zahrady velkými prosklenými plochami, které budou v letních měsících zastíněny elektricky ovládanými venkovními žaluziemi. Vila bude hladce omítnuta ve světlém odstínu a bohatě doplněna tmavým dřevěným obkladem. Dřevěná okna budou sladěna   ve stejném odstínu a doplněna skleněným zábradlím.

Budoucím majitelům nízkoenergetických bytů ve Vile Augustus je k dispozici celkem 9 bytových jednotek o velikosti 3+kk či 4+kk, které poskytnou dostatek prostoru nejen pro aktivní život, ale též pro odpočinek a relaxaci. V přízemí jsou budoucím majitelům k dispozici rozsáhlé zahrady, ve vyšších podlažích pak prostorné terasy s krásnými výhledy na Prahu. Díky orientaci na jižní stranu do zahrady, je zde neustále dostatek slunce a světla k načerpání energie.

·         Galerie a vizualizace projektu (Prohlédněte si projektové vizualizace a fotografie z okolí)

Moderně a velkoryse řešené nízkoenergetické byty Vily Augustus poskytují budoucím majitelům luxusní a především zdravé bydlení. Systém teplovzdušného vytápění a větrání s chlazením v letním období zajišťují pohodlí mikroklimatu, pomocí tepelného čerpadla a solárního systému dosáhnete nízkých provozních nákladů na vytápění a ohřev TUV.  K mimořádnému vybavení bytů patří dřevěné bezfalcové dveře výšky 2,1 m, dvouvrstvé dřevěné podlahy, sanita a obklady předních výrobců (Marrazi – Stone Collection), venkovní žaluzie apod. Nadstandardní výška stropů 2,8 m a výrazné prosklení a proslunění všech obytných místností pak podtrhují kvalitu dispozic všech bytů.  Navíc má každý byt k dispozici 2 garážová stání a sklep .

Kvalitu a komfort takového prostředí si dokonce můžete sami vyzkoušet a to  v bytě na zkoušku.

Více informací najdete na:  www.jrd.cz


Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688