Saxo Bank (home.saxo)
Finance  |  23.03.2011 14:12:23

Periferie EU opět na pořadu dne

Zdá se, že periferie EU je znovu na pořadu dne (alespoň prozatím), jelikož se hovoří o tom, že rozpuštění portugalského parlamentu je kvůli neschopnosti opozice a vlády dospět k vzájemně přijatelným podmínkám nových úsporných opatření, o kterých se má v parlamentu dnes hlasovat, prakticky nevyhnutelné. Děje se tak v předvečer evropského summitu, který se uskuteční o tomto víkendu a přinese pravděpodobně ještě větší rozruch, neboť v pozadí je také situace v Irsku.

Výsledkem je mírné oslabování EURUSD, ale je těžké rozšifrovat, zda je to skutečná reakce, nebo jen útěšná cenová akce po čerstvém dosažení mnohaměsíčních maxim. Přikláním se k názoru, že v současné době jde spíše o konsolidaci než o cokoli jiného, a pokud jde o tento pár, zůstávám obezřetným býkem. Veškeré dění nad úrovní 1,4000 je konstruktivní pro další pokusy o posílení až k 1,4320. Bariéra na úrovni 1,4250 zůstává sice stále překážkou, ale (v případě, že trh zařadí vyšší stupeň) neměla by být příliš velkým omezením.

Po GBPUSD je stále slušná poptávka, ale vzhledem k celé řadě údajů, které budou ve Velké Británii tento týden zveřejněny a které se většinou týkají nedávných obav z inflace a možného zvýšení úrokových sazeb, bude na tento pár vyvíjen silný tlak, aby se v blízké budoucnosti vzdal většiny svých zisků. Dnes je na programu dne zápis ze zasedání Výboru pro měnovou politiku Bank of England, jakož i návrh rozpočtu na příští rok. Ačkoli se GBPUSD na své cestě vzhůru setkal na úrovni 1,6250 s mírnou rezistencí, měla by se tato úroveň stát v krátkodobém horizontu dvojnásob silnou podporou pro veškeré pokusy o pokles.

Přestože chuť k riziku přes noc očividně ustoupila (přes mé přetrvávající opovržení k této teorii), AUDUSD se drží dobře a prozatím se zdá, že by se mohl pokusit (s trochu větším odhodláním) otestovat hranici 1,0150. Nezdar při prvním pokusu rozhodně neznamená, že by bylo v této věci definitivně rozhodnuto.

Co se týče JPY, tak se našemu pohledu nenaskýtá už žádná další vlna intervence a nic více než oblaka bílého kouře z poškozených jaderných reaktorů. Celkem vzato prozatím můžeme podle mého názoru s jistotou říci, že Bank of Japan dosáhla svého cíle, když nastavila domácí měně krátkodobý až střednědobý strop. Z pohledu USDJPY jsou důležitými čarami v písku úrovně 80,50/30, přičemž stejně důležitá je i psychologická hranice 80,00. Dnešek bude ve znamení úzkých pásem. I nadále jsem pro to zachovat dlouhé pozice v JPY a stejně jako v předchozích případech začít opatrně vstupovat do pozic prostřednictvím ostatních párů, včetně EURJPY a GBPJPY. V tom druhém případě mám již od včerejšího rána otevřenu krátkou pozici.

Jediným bodem na dnešním radaru událostí je zveřejnění údaje o prodeji nových domů v USA během pozdního odpoledne.

http://www.saxobank.cz/

Ken Veksler, Senior Manager, obchodní poradenství, Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688