Kurz aranžování s Markétou - jarní kytice

Pojďme si společně vytvořit jarní kytici - nápadité a jednoduše proveditelné jarní aranžmá s Markétou Fleischnerovou. Jaro klepe na dveře, tak proč si ho nepřivolat jarní kytičkou, která ozdobí naši domácnost a potěší duši. Budeme mít dvojnásobnou radost, pokud si takovou výzdobu vytvoříme sami.

Potřebujeme misku, hliníkový drát (zakoupíte v květinářství nebo hobby centrech) a květiny. Složení květin na jarní aranžování: 12 kusů Pryskyřníků, 6 kusů zeleného Hyperika, 2 kusy Eustomy bílé, 2 kusy Eustomy zelené, 2 kusy Eustomy žluté, 6 kusů Asclepias Moby Dick a 7 kusů silnější trávy Lilly Grass Green. Použít se dají samozřejmě i jiné, drobnější květy, podle oblíbenosti i podle barev.

 

 

 

 

 

Prvním krokem při výrobě aranžmá je omotání okraje misky hliníkovým drátem. Motejte tak, aby drát tvořil velká oka, ale zase ne tak moc velká. Oka by měla poskytnout oporu květům, které do nich budeme vkládat. Omotejte drát kolem misky tak, jak vidíte na fotografii.

 

 

 

 

 

Připravte si nůž na zařezávání květin (stačí ostrý kuchyňský) a květy opravdu nestříhejte, znemožnili byste tak přívod vody ke květům. Jako první zařízněte do různé výšky Pryskyřníky a vložte je do jednotlivých ok z drátu.

Dále postupujte stejně s Hyperikem a postupně vkládejte Eustomy. Seřezávejte květiny v různých délkách, aranžmá bude živější a zajímavější, než kdyby tvořilo kompaktní kruh.

 

 

 

 

 

Do aranžmá stejným způsobem vložte všechny květy a promotejte je trávou. Je důležité, aby všechny stonky sahaly až na dno misky. Do misky vlijte vodu a do středu vložíme Asclepias.

 

 

 

 

 


Aranžmá máme hotové, není to nádhera ? Určitě máte radost z dobře vykonané práce, která navíc nebyla tak složitá. Výsledek pak vypadá, jako by ho vytvářel profesionální florista. Nebojte se pustit takového aranžmá, může potěšit vás a vaší rodinu nebo jím můžete obdarovat někoho na kom vám záleží a koho máte rádi.

autor článku: Markéta Fleischnerová

 

 

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky