X-Trade Brokers  (X-Trade Brokers )
Akcie ve světě  |  21.01.2011 17:23:18

Akcie: Výhled na nadcházející týden - technologický sektor zatím dominuje

Výsledková sezóna s pondělkem vstupuje do svého třetího týdne, který přinese opět celou řadu hospodářských výsledků těch nejvýznamnějších společností Spojených států a ve větší míře než v minulém týdnu také Evropy.

Minulý týden přinesl záplavu výsledků předních amerických firem, které znovu potvrdily, že se naprostým hegemonem v oblasti úspěšnosti překonávání většinových očekávání stávají především společnosti působící v technologickém sektoru. Po Intelu, jehož velmi dobrá čísla před dvěma týdny investorům posloužila jako barometr úspěšnosti dalších technologických obrů, v minulém týdnu svá čísla nabídly například Apple, Google, IBM a AMD. Všechny čtyři firmy hladce překonaly očekávání po všech stránkách, přičemž asi největší ohlas zaznamenala společnost Apple, která den po oznámení odchodu Steva Jobse z vedení společnosti, oznámila, že ve 4Q vykázala o více než dolar vyšší zisk na akcii (6,43 USD), než se kterým počítal většinový konsenzus.

O něco horší výsledky naopak zaznamenaly finanční instituce, jejichž zastoupení v řadách reportujících společností bylo v minulém týdnu poměrně hojné. Ty se nadále potýkají se značným zdrojem ztrát z odpisů nekvalitních půjček, které navíc doplňují častokrát nižší příjmy z obchodování, způsobené slabou obchodní aktivitou na finančních trzích. Z velkých bank zůstala za očekáváním především Citigroup a Goldman Sachs, zatímco o něco lepší údaje nabídla Wells Fargo, nebo Bank of New York Mellon.

Co čekat od nového týdne? Seznam reportujících společností, včetně doporučení analytiků, které zpracovává agentura bloomberg naleznete v následující tabulce:

Podle očekávání, velmi vysoce jsou mezi analytiky i nadále hodnoceny akcie v technologickém sektoru, které mají asi největší potenciál dále překonávat většinová očekávání a nabízet tak zajímavé investiční příležitosti. Za technologický sektor budou svá čísla reportovat například firmy jako Texas Instrument, Xerox, Symantec, Citrix Systems, Microsoft, nebo Yahoo!. Ve velkém začne zveřejňovat hospodářské výsledky také telekomunikační sektor, za který budou svá čísla z největších firem reportovat nejprve  Verizon Communications, která nastaví laťku, a poté další firmy jako Qualcomm a AT&T. V neposlední řadě svá čísla nabídnou také firmy přímo závislé na zotavování americké a světové ekonomiky, které bylo ve 4Q robustnější, než se původně očekávalo. Jedná se o průmyslové obry jako je německý Siemens, který velmi těží z vysoké poptávky Čínské ekonomiky, Boeing, nebo Caterpillar. Jednoznačným outsiderem tohoto týdne je španělská banka Banco De Sabadell, která společně s ostatním španělskými bankami, stále pociťuje důsledky hlubokého útlumu na španělském realitním trhu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688