Emo(emotion) - terasa plná emocí

Vypadá jako dřevo, je na dotek příjemná jako dřevo, ale je to EMO! WPC (woodplastic®) terasová prkna EMO (Emotion) francouzské firmy Silvadec jsou dokonale přirozená jako dřevo a prakticky nezničitelná jako plast. V tom tkví jejich mimořádný úspěch. Firma WPC-woodplastic s.r.o. je na českém trhu představila teprve na sklonku roku 2009 na veletrhu FOR GARDEN, kde získala cenu návštěvníků GRAND PRIX 2010 za nejlepší exponát a během jediného roku se staly nejprodávanějším sortimentem.

 

EMO TERASA V NOVÉM STYLU

Jedinečnost WPC terasových prken EMO spočívá v nerovnoměrném barevném žíhání a sametově jemném povrchu, které jim dodávají přirozenější vzhled dřeva. Prkna jsou dodávána v délce 4 m a rozměru 138 x 23 mm ve dvou odstínech: „Teak“ - světle hnědá a „Palisandr“ - tmavě hnědá. Skryté nerezové klipy zajišťují nerušený vzhled a usnadňují montáž i případnou demontáž terasy.

 

POHODLNÁ, BEZPEČNÁ A BEZ ÚDRŽBY NA 50 LET

Proč jsou terasy z WPC tak oblíbené?

Kvalitní WPC prkna se nemusí natírat ani napouštět olejem a nevylučují žádné nebezpečné látky, tak jak je tomu třeba u dřeva s ochrannými oleji proti hnilobě a škůdcům. Kombinace 60% dřeva a 40% kvalitního HDPE polymeru v ideálním poměru nabízí materiál, který je pocitově dřevu velice blízko. Prkna nemají třísky ani suky, nekroutí se, jsou protiskluzná a  stálobarevná a odolná dokonce i proti působením UV záření, soli nebo chloru.

Materiál Woodplastic® je plně recyklovatelný a na jeho výrobu se využívá zbytkové dřevo z evropských zdrojů a plasty z Česka. WPC tak představuje ekologický materiál, který zároveň nezvyšuje požadavky na těžbu dřeva.Všechny tyto vlastnosti jsou hlavním důvodem, proč je například v USA 60 procent všech teras realizováno právě z WPC materiálu.

Výrobce dává záruku 25 let na dřevokazné houby, hnilobu a hmyz, přičemž životnost WPC materiálu je minimálně 50 let. Vyšší pořizovací náklady (od 1850 /m2) se Vám tak oproti klasickému dřevu vrátí přibližně za pět let užívání.

 

Podrobnější informace a na www.woodplastic.cz nebo www.mojeterasa.cz

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky