TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  10.11.2010 13:15:20

Bunda (Fortuna): Naše akcie nejsou jenom dividendové, věřím v jejich solidní růst

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Akcie sázkové společnosti Fortuna sice přinášejí vysokou dividendu, ovšem nejsme výhradně dividendový titul, věřím také v solidní růst. Na středeční tiskové konference to v rámci prezentace hospodářských výsledků uvedl Jiří Bunda, generální ředitel Fortuna Entertainment Group.

Většina analytiků označuje Fortunu jako dividendový titul. Tedy takový, jehož akcie investoři drží primárně kvůli jistotě relativně vysoké vyplácené dividendy. Bunda však akcie Fortuny za klasicky dividendové nepovažuje. „Já osobně budu investovat do růstu,“ upozornil. Vyvrátil také tvrzení, že akcie Fortuny jsou určené převážně pro retailové investory. „Devadesát procent mají v držení investoři institucionální.“

Pro příští rok si Fortuna stanovila dvě základní priority. Tou první je vstup na tuzemský loterijní trh. „V září jsme podepsali smlouvu se společností Intralot, což je přední světový poskytovatel loterijních terminálů. Do projektu slíbil investovat 15 milionů eur (370 milionů korun),“ prozradil Bunda. Nový generální ředitel celého manažerského týmu by měl být představen v pondělí 15. listopadu.

„Chceme být jiní, než Sazka, rozhodně ji nehodláme kopírovat. Lepší je originál, než špatná kopie,“ ujistil generální ředitel. Fortuna nechce Sazce přetahovat ani klientelu. „Věřím, že si najdeme úplně nové zákazníky. Zhruba dva roky od spuštění projektu bychom rádi dosáhli bodu zvratu, od kterého budeme pro Fortunu vydělávat,“ doplnil Michal Vepřek, finanční ředitel Fortuny.

Druhou prioritou je rázný vstup na polský trh v oblasti online sázek. „Potenciál je tady podle nás obrovský. Jen v loňském roce dosáhly přijaté sázky u legálních společností 900 milionů zlotých (5,65 mld. ), ovšem u těch nelegálních to bylo dokonce 3,5 miliardy zlotých (22 mld. ). A právě tady vidíme u čtyřicetimilionového polského trhu velkou příležitost. Vycházíme ze zkušeností z České republiky. Navíc celé Polsko má stejný počet sázkových poboček jako u nás Fortuna s Tipsportem dohromady,“ připomněl Bunda. Záležet ovšem bude na tom, jak se k celé záležitosti postaví polský Sejm. Návrh potřebného zákona by se měl podle Bundy začít projednávat 15. prosince.

Fortuna ve středu před otevřením pražské burzy zveřejnila své hospodářské výsledky za první tři čtvrtletí letošního roku. V tomto období dosáhla čistého zisku 11,9 milionu eur (292 mil. ), což je o 21 procent více, než před rokem. Hrubé výhry, tedy rozdíl mezi přijatými sázkami a vyplacenými výhrami, dosáhly 66,5 milionu eur (1,63 mld. ) při meziročním růstu o 12,4 procenta. „To, že čistý zisk roste rychleji, než hrubé výhry, je pro nás pozitivní zpráva. Svědčí to o dobré práci s náklady,“ pochvaluje si Bunda.

Akcie společnosti Fortuna vstoupily na parket pražské burzy 22. října letošního roku s upisovací cenou 105,52 . V samotném úvodu je provázel poměrně značný zájem investorů, co do objemu zobchodovaných kusů se držela dokonce na druhém místě těsně za ČEZem. Zájem však postupně začal opadat. Aktuálně (13:00) se akcie Fortuny na pražské burze pohybují na úrovni 100,45 , což představuje denní ztrátu 1,52 procenta.

Tomáš Cížek, cizek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 16:56  Akciové trhy rostou i druhý den v týdnu (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Út 10:29  Moneta: Dnes se koná valná hromada Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688