Grant Capital (Grant Capital)
Akcie ve světě  |  01.11.2010 07:48:39

US trhy – rekapitulace minulého, 43. týdne, a výhled na týden od 1.11.


Zhodnocení uplynulého týdne:

43. týden z pohledu indexu S&P 500 přinesl nejmenší týdenní změnu za poslední měsíce. Závěr týdne byl téměř na otevírací hodnotě. Podobně na tom je i Dow Jones (jen velmi mírně v mínusu), pouze Nasdaq se od tohoto modelu odlišuje a přidával cca 1 %. Z uvedeného plyne, že trhy jsou v současnosti udržovány převážně technologickými tituly, které stále procházejí výsledkovou sezónou. Výsledky většiny významných titulů jsou za námi a trhy budou dále ovlivňovány volbami, které nás čekají začátkem listopadu. Stejně tak se pozornost investorů upírá k ohlášenému kvantitativnímu uvolňování. Otázkou však zůstává v jaké výši a časovém horizontu se tato akce uskuteční. Pohled na makrodata minulého týdne je vcelku pozitivní. Pondělní data o prodejích existujících domů dopadla nad očekávání, úterní spotřebitelská důvěra rovněž, mírně nižší byl index cen domů. Středa přinesla lepší výsledek objednávek zboží dlouhodobé spotřeby i prodejů nových domů a čtvrtek pak potěšil lepšími daty ohledně nových i stávajících žádostí v nezaměstnanosti. Týden byl završen důležitým údajem o hrubém domácím produktu, který naplnil očekávání a index nákupních manažerů také lepší.

Z technického pohledu index Dow Jones dosáhl dvojitého vrcholu a index S&P 500 bezmála také. Trhy ztrácejí momentum a na pozitivní zprávy reagují omezeně. Technická korekce je trhem víceméně očekávána, otázkou je kdy, o kolik, a co ji spustí. Prozatím jsou trhy udržovány zmiňovanými výsledky firem, nadcházejícími volbami a činností FEDu.

Zlato v uplynulém týdnu opět posílilo a z velké části tak umazalo korekci týdne předcházejícího. Týden uzavíralo blízko hodnoty 1359 USD za unci. Pár EUR/USD přes volatilitu v pásmu 1,40-1,37 uzavíral také bez výrazné změny mírně níže, a to na hodnotě cca 1,39. Ropa měla podobný vývoj a uzavírala přibližně na hodnotě 81,40 USD za barel.

Ze sektorů si nejlépe vedly základní materiály s přírůstkem +1,1 %, následovány technologiemi přidávajícími +0,8 %. Nejméně se dařilo konglomerátům, které odepsaly -1,4 %, a financím, které klesly o -1,0 %.

Makrodata:

V 43. týdnu budou v pondělí zveřejněna makrodata o osobních příjmech, indexy osobních výdajů, výdajů na výstavbu a výrobní index ISM. V úterý pouze ABC spotřebitelská důvěra a středa přinese údaj o počtu žádostí o hypotéky, změnu zaměstnanosti, průmyslové objednávky, index ISM nevýrobního sektoru, informaci o stavu zásob ropy a důležité rozhodnutí FEDu o výši úrokových sazeb. Ve čtvrtek nás čekají data z trhu práce a produktivita mimo zemědělství a týden zakončí páteční data o pracovních místech mimo zemědělství, výše průměrných hodinových příjmů a procento nezaměstnanosti.

Kompletní přehled očekávaných makrodat naleznete na adrese http://www.grantcapital.cz/komentare-k-akciovemu-trhu/us-makrodata/.

Modelové portfolio:

V uplynulém týdnu modelové portfolio Grant Capital nakupovalo akcie FE, ATPG, SVU, HAL a OCLR. Prodány byly pozice AGNC, HAL a částečně SVU.

Podrobnosti o modelovém portfoliu naleznete na adrese http://www.grantcapital.cz/obchodovani/modelove-portfolio/.

Ing. David Janoušek

 

 

 

 

 

 

 


Společnost GRANT CAPITAL se specializuje na zprostředkování obchodů s akciemi na burzách v ČR a v USA. Pro více informací navštivte www.grantcapital.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688