TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  18.10.2010 12:25:10

NWR se dohodla s odběrateli na dodávkách koksovatelného uhlí a koksu pro čtvrté čtvrtletí

Mediafax

AMSTERDAM (MEDIAFAX) - New World Resources (NWR) se dohodla s odběrateli na dodávkách koksovatelného uhlí a koksu pro čtvrté čtvrtletí; koksovatelné uhlí zlevnilo mezičtvrtletně o tři procenta, koks o devět procent. Společnost o tom informovala v pondělí.

Čtvrtletně oceňované koksovatelné uhlí, které je určené k dodávkám pro čtvrté čtvrtletí kalendářního roku 2010, tvoří 20 procent předpokládaného celkového objemu dodávek v roce 2010 a dosáhlo objemu přibližně 190 tisíc tun. Průměrná dosažená cena pro tyto dodávky činí 154 eur za tunu, což je o tři procenta méně než průměrná cena pro čtvrtletně oceňované koksovatelné uhlí ve třetím čtvrtletí 2010.

Průměrná sjednaná cena pro dodávky koksu na čtvrté čtvrtletí kalendářního roku 2010 činí 331 eur za tunu, což představuje pokles o devět procent ve srovnání s cenami třetího čtvrtletí a o 122 procent více, než činila průměrná cena v roce 2009. Předpokládaný objem dodávek ve čtvrtém čtvrtletí je přibližně 280 tisíc tun.

Čtyři pětiny objemu koksovatelného uhlí prodává NWR na bázi japonského účetního roku (JFY). Veškeré dodávky koksu se oceňují čtvrtletně a ceny energetického uhlí se sjednávají na kalendářní rok. Ceny koksovatelného uhlí pro dodávky v období JFY 2010 a ceny energetického uhlí pro kalendářní rok 2010 zůstávají nezměněny, na průměrných hodnotách 163 eur za tunu, resp. 65 eur za tunu.

NWR očekává v průběhu kalendářního roku 2010 celkový prodej externím zákazníkům ve výši přibližně 5,5 milionu tun koksovatelného uhlí, pět milionů tun energetického uhlí a 1,1 milionu tun koksu. Produkční cíle společnosti pro kalendářní rok 2010 jsou 11,5 milionu tun uhlí a jeden milion tun koksu.

Všechny ceny uváděné v eurech vycházejí ze směnného kurzu 24,50 CZK/EUR. Ceny se uvádějí jako kombinace průměrů různých kvalitativních kategorií uhlí i koksu v dodací paritě ex works (EXW).

NWR dále upozorňuje, že průměrné smluvní ceny dodávek jsou orientační, neboť je může ovlivňovat řada faktorů, včetně pohybů směnného kurzu, kvalitativního mixu, načasování dodávek, a pružných ustanovení jednotlivých smluv. Skutečná realizovaná cena za dané období se tak může od oznámené průměrné smluvní ceny lišit.

Dana Rybáková, rybakova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

27.03.2014NWR: Ceny koksovatelného uhlí dále klesají Research (J&T BANKA)
19.12.2013NWR: Ceny koksovatelného uhlí dál klesají Research (Česká spořitelna)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688