Grant Capital (Grant Capital)
Akcie ve světě  |  18.10.2010 08:01:54

US trhy – rekapitulace minulého, 41. týdne, a výhled na týden od 18.10.


Zhodnocení uplynulého týdne:

Ve 41. týdnu trhy předvedly opatrný růst, a index S&P 500 přidával necelé procento. Jediným červeným dnem tohoto indexu byl pouze čtvrtek. Pokles byl zapříčiněn slabšími daty z trhu práce a vyšším schodkem obchodní bilance než se očekávalo. Nejvíce makrodat bylo zveřejněno v pátek. Většina výsledků se pohybovala kolem očekávaných hodnot a výsledky trhy příliš neovlivnily, čemuž odpovídá i týdenní výsledek indexů.

Trhy, podpořeny zprávami o dalším kvantitativním uvolňování a odkupech treasurys, stále nejeví vůli výrazněji korigovat. Tento stav je podporován i poměrně příznivými výsledky firem v právě probíhající výsledkové sezóně. Nasdaqu se dokonce podařilo už překonat i high dosažené koncem dubna. Indexu S&P 500 k této hranici chybí přibližně 4 %, avšak na této cestě stojí významná psychologická hranice 1200 bodů vzdálená přibližně 2,5 %.

Ve své růstové jízdě pokračovalo zlato, které ve čtvrtek dosáhlo týdenní high na úrovni 1388,1 USD za unci. Ropa se během týdne pohybovala v pásmu přibližně 81 - 84 USD za barel, přičemž poblíž zmiňované spodní hranice také zavírala. Pár EUR/USD  během týdne rostl téměř k úrovním 1,4160, které však v závěru týdne neudržel a propadl k číslům 1,3940.

Z pohledu sektorů dopadl týden smíšeně. Ztrácely však pouze sektory financí (-0,9 %) a sektor konglomerátů (-1,6 %). Nejlépe si vedl sektor technologií (+2,5 %) tažený zejména výsledky firem a sektor spotřebního zboží (+1,8 %).

Makrodata:

V 42. týdnu nás nečeká velký objem makrodat, o to však mají vyšší potenciál trhy ovlivnit. V pondělí jsou očekávána data o průmyslové produkci, využití kapacit a NAHB Housing Index, v úterý pak údaj o počtu stavebních povolení a zahájené výstavbě, ve středu Béžová kniha FEDu a ve čtvrtek důležité údaje o nezaměstnanosti, předstihové ukazatele a výrobní index Philadelphského FEDu.

Kompletní přehled očekávaných makrodat naleznete na adrese http://www.grantcapital.cz/komentare-k-akciovemu-trhu/us-makrodata/.

Modelové portfolio:

V uplynulém týdnu modelové portfolio Grant Capital prodávalo akcie CAGC a následně po poklesu je opět nakupovalo. Nakoupilo také akcie společnosti MFN.

Podrobnosti o modelovém portfoliu naleznete na adrese http://www.grantcapital.cz/obchodovani/modelove-portfolio/.

Ing. David Janoušek


Společnost GRANT CAPITAL se specializuje na zprostředkování obchodů s akciemi na burzách v ČR a v USA. Pro více informací navštivte www.grantcapital.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688