Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  06.10.2010 10:33:59

Fortuna spustí číselnou loterii v ČR

Nsleduje kompletní TZ společnosti Fortuna Entertainment Group N.V

AMSTERDAM / PRAHA (6. října 2010) – FORTUNA sázková kancelář, a.s., dceřiná společnost holdingu Fortuna Entertainment Group N.V., (dále též „Fortuna“) vedoucího poskytovatele kurzových sázek se sítí poboček ve střední a východní Evropě, podepsala smlouvu se společností Intralot Holdings International, předním světovým poskytovatelem loterijních her a technologií. Na základě smlouvy Intralot vybaví Fortunu až 5 000 loterijními terminály. Očekávané spuštění loterie v České republice je naplánováno na rok 2011. Podpisu smlouvy předcházelo udělení licence pro provozování numerických loterijních her, kterou česká pobočka skupiny Fortuna získala od ministerstva financí v červenci 2010.

„Jsme rádi, že můžeme spojit síly s tak silným partnerem jakým bezpochyby společnost Intralot je. Loterijní trh vytváří marže, které jsou o 50 procent vyšší než ty, které generuje kurzové sázení. Spuštění loterie bude představovat významný milník nejen pro Fortunu, ale i pro celý herní trh v České republice. Doposud byla tato oblast ovládána jen jednou společností. Jsme přesvědčeni, že zvýšení konkurence na loterijním trhu vytvoří příznivé podmínky pro zákazníky a nastolí zdravou soutěž, která zde roky scházela., uvedl Jiří Bunda předseda představenstva Fortuna Entertainment Group. ¨

Jsme velmi potěšeni, že můžeme vstoupit na slibný český trh ve spolupráci s Fortunou, silným středoevropským hráčem s pevnou tržní pozicí. Jsme si jisti, že naše spolupráce, která se opírá o zkušenosti Fortuny na českém trhu a nejmodernější produkty a služby INTRALOTU, zaručí úspěch tohoto projektu,“ řekl Fotis Mavroudis ředitel INTRALOTU pro Evropu a region Severní Afriky. 

Na základě smlouvy poskytne INTRALOT Fortuně loterijní infrastrukturu a terminály, prostřednictvím nichž budou moci zákazníci podávat sázkové tikety. Terminály, tzv. microLOTY, budou k dispozici na pobočkách Fortuny a v dalších maloobchodních sítích společností z portfolia stávajícího jediného vlastníka holdingu Fortuna Entertainment Group, investiční společnosti Penta. Jedná se například o zavedený maloobchodní řetězec Žabka a nedávno převzaté supermarkety Koruna.

  

***

O Fortuna Entertainment Group:

 

Fortuna Entertainment Group je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek (měřeno obratem). Z původně české společnosti založené v roce 1990 se postupem času rozrostla v holding se sídlem v Nizozemsku, který nyní působí také na slovenském, polském a maďarském trhu. V holdingovou společnost se skupina přeměnila v roce 2010. Značka Fortuna je také zastoupena prostřednictvím partnerské společnosti na chorvatském trhu.

 

Díky dvacetiletým zkušenostem na středoevropském trhu je Fortuna tím, kdo vytváří standardy a určuje trendy v oblasti kurzových sázek. Skupina neustále investuje do vývoje nových produktů a rozšiřuje stávající síť poboček a služeb. V současné době má skupina na více než 1300 poboček v České republice, Polsku a Slovensku. Jejím cílem je přinášet zábavu zákazníkům, kteří mají rádi sport, sledují sportovní události, provozují sport jako koníček a sází na své oblíbené týmy. Hlavní výhodou společnosti je tým profesionálních a zkušených bookmakerů, kteří se výborně orientují na lokálních trzích. Kromě prvotřídních služeb mají zákazníci Fortuny také jistotu rychlé výplaty výher.

 

FORTUNA sázková kancelář

 

FORTUNA sázková kancelář, a.s. působí na českém trhu přes 20 let. Operuje zde prostřednictvím téměř 600 poboček. V roce 2009 FORTUNA v Česku představila online sázení a okamžitě se ujala vedoucího postavení v tomto sektoru. V Česku je skupina partnerem předních fotbalových klubů a pomáhá tak tento oblíbený sport rozvíjet.

 
Vladan Crha, manažer komunikace a vztahů s investory
Fortuna Entertainment Group N.V.,

 

 

 

 

 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:50  Týden na akciových trzích: Ztrátový týden, S&P500 testuje hranici 5 tis. bodů -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688