Chcete denně do sauny? Zkuste dostupné domácí infrasauny

Milovníci saunování museli až donedávna spoléhat buď na návštěvu veřejných zařízení, nebo se pustit do nákladného budování tradiční sauny v domácích podmínkách. Cenově dostupné moderní infrasauny, které se v českých domácnostech začínají stále víc prosazovat, jim však umožní užít si zdraví prospěšné saunování kdykoli, a to v soukromí domova.

Teplota kolem 60°, kterou si vychutnáváme v prostředí domácí sauny, především uvolňuje tělo a také pomáhá zbavit se námahy a stresu. Příjemné prostředí infrasauny navíc umožňuje doslova vystoupit z běžného stresujícího prostředí a dopřát si odpočinek.

Pravidelné používání infrasauny má řadu velmi pozitivních zdravotních účinků. Mezi ty nejvýznamnější patří vliv na kardiovaskulární systém. Organismus reaguje na teplo vznikající zhruba 4 cm pod kůží snahou ochladit se. Znatelně proto zvyšuje srdeční rytmus a metabolický výdej. Všeobecně je také známé, že teplo snižuje ztuhlost končetin, kloubů a zad. Pravidelné domácí saunování se tedy může stát důležitou součástí přípravy sportovců před i po zátěži, která je navíc velmi příjemná. Přináší také úlevu lidem se ztuhlými nebo bolestivými klouby.

Pozitivních účinků používání infrasauny na organismus je samozřejmě mnohem více:

·         Zlepšuje prokrvení kůže a zbavuje ji nečistot, kůže se stává pevnější, lesklejší, elastičtější.

·         Zlepšuje akné, ucpané póry, suchý ekzém, kopřivku, lupénku.

·         Kladně ovlivňuje proces odstraňování celulitidy a hubnutí (může zrychlit metabolismus a zvýšit spotřebu energie).

·         Zvýšení tělesné teploty vede k usmrcení bakterií a virů, případně alespoň k zastavení jejich dalšího šíření a tím zastavení zhoršování infekce.

Na rozdíl od tradiční finské sauny je domácí infrasauna vhodná i pro osoby, které se léčí s krevním tlakem nebo těžce snášejí vysokou teplotu v klasické sauně. A pochopitelně nejvíc si ji užijí všichni, které trápí studené končetiny nebo obecně teplomilní lidé, a to nejen přes zimu, kdy je intenzivní teplo velmi vzácné.

Jak probíhá pořizování domácí infrasauny

Zatímco v případě budování klasické sauny přicházejí na řadu stavební úpravy a náročná práce mnoha řemeslníků, infrasauna se prodává připravená vlastně jako skládačka. Její stavba trvá přibližně 20 minut a podle instrukcí ji zvládne prakticky každý. Stačí najít doma potřebný prostor (nejmenší infrasauna má rozměr 90x102x189 cm) a zajistit přívod elektrického proudu. Běžné připojení domácností 230 V je pro infrasauny zcela optimální, jejich výkon se pohybuje okolo 2 kW.

„Infrasauny prodáváme prostřednictvím e-shopu. Jsou zabalené jednoduše do krabice se vším potřebným. K zákazníkům domů infrasauny dováží specializovaná přepravní firma, takže celý proces je tak pohodlný, jak je to jen možné,“ říká Lukáš Petr ze společnosti Marimex. Domácí infrasauny tato česká firma prodává za neobvykle nízkou cenu. „Naše infrasauny stojí přibližně třetinu ceny, za kterou se na našem trhu tyto výrobky prodávaly. Našli jsme totiž nového a velmi zajímavého dodavatele, od kterého kupujeme kvalitní a zároveň dostupné zboží,“ vysvětluje výhodnou nabídku.

Sortiment zahrnuje infrasauny několika rozměrů, s keramickými nebo karbonovými topnými tělesy. Pobyt uvnitř infrasauny lidem zpříjemňuje také zabudované audio, je tak možné poslouchat rádio nebo hudbu z CD. A aby infrasauna v domě nebo bytě také hezky vypadala, na výběr je několik různých designů a vnějších materiálů.

Více na www.marimex.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky