Samba 11 Engoba duo – horká novinka na podzimní střechy

Nejčerstvější novinkou, kterou hranický výrobce pálených tašek TONDACH pro své zákazníky připravil, je Samba 11 v povrchové úpravě engoba duo. Samba engoba duo se od ostatních střešních tašek liší svým dvoubarevným povrchem. Červeno hnědá taška při pokládce na střechu imituje barvu podzimního listí.

Předností engobovaných pálených tašek je vysoká odolnost vůči kyselým dešťům, louhům, mechům a lišejníkům. V neposlední řadě si majitelé domů pochvalují také jejich barevnou stálost. Právě estetická životnost je velikou předností povrchově upravených tašek. Barevné působení střechy se časem nemění, ani tzv. neoprší, jak tomu je u jiných materiálů, například betonu nebo plechu. Povrchová úprava engoba duo byla poprvé použita na tašce Samba 11, která získala řadu českých i mezinárodních ocenění. Tuto tašku TONDACH vybral především pro její oblíbenost jak u zákazníků tak pokrývačských firem. Samba 11 se totiž skvěle hodí jak na nové domy, tak na rekonstrukce. Díky posuvnosti téměř o 4 cm nevyžaduje výměnu původního laťování střechy.

Výrobní postup u nové povrchové úpravy je přitom velmi podobný jako u klasických engob. Na vysušenou tašku se nanese směs rozplavených jílů s obsahem oxidů kovů a na část tašky se pak nastříká směs jiného složení. Ta má za důsledek dvoubarevný povrch tašky. Nakonec se taška vypaluje při teplotách nad 1000°C.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba