Dřevo v mokré podobě

Domníváte se, že voda a dřevo nejde dohromady? Návrháři koupelnového nábytku si to rozhodně nemyslí. Naopak se při jeho výrobě dřevo nebo různé lakované dýhy používají s oblibou. Dřevěný nábytek dokáže koupelnu zútulnit a příjemně zateplit a designově ji lépe propojit s ostatním obytným prostorem. Současný koupelnový nábytek spíše připomíná obývák nebo vybavení luxusní kanceláře.

Voda nemá šanci

Vlhkosti se obávat nemusíte, KVALITNÍ nábytek je opatřen několika vrstvami super odolného laku. Výjimkou nejsou ani odkládací plochy u zapuštěných umyvadel i umyvadel na desku nebo obložení vany, které jsou nejvíce exponovanými místy v každé koupelně. Do elegantní dřevěné lavice lze dokonce schovat i WC mísu včetně štětky a toaletního papíru.

 

Moderní, přírodní i expresivní

Dezén dřeva je nestárnoucí univerzsální klasikou. Sluší mu přírodní country styl i světácky metropolitní až technicistní vzhled. V současné době designáři upouští se od divoce žíhaných barev a navrací se k přírodním odstínům. V kurzu jsou opět bukové, dubové, ořechové dýhy i masivy, ale i netradiční bambus. Luxusně působí exotická dřeva, jako například hnědorůžové merano nebo expresivní černohnědý macassar, které z každého kusu nábytku vytvoří nepřehlédnutelný solitér. K přírodnímu nábytku volíme spíše neutrální béžové, hnědé nebo šedé odstíny obkladů a dlažeb. Vyhnout bychom se měli výrazným barvám, vzorům, ale i čistě bílé.

 

Dřevo na míru

Dobře koncipovaným úložným prostorem, velkorysou velikostí polic a funkčních detailů je Shape ideálním programem koupelnového nábytku pro ty, kteří vyžadují vysokou úroveň flexibility a vyplývající individuality nejvyššího standardu při plánování designu své koupelny.

Vrchní díly a úložné jednotky pod umyvadlo flexibilní řady Shape mohou být vyrobeny v jakýchkoliv šířkách mezi 85 cm a 165 cm s přesností na milimetry. Na míru lze objednat či upravit také police či závěsné skříňky v individuálních šířkách mezi 28 cm a 60 cm.

 

In natura

V první řadě je dřevo přírodním materiálem, který je příjemný na pohled  a teplý na dotek. Designéři ze skupiny Conrad&Partners dokázali jeho přirozených vlastností využít v jedinečné kolekci Aveo, která vychází z naturistického konceptu vejce a každodenního znovuzrození. Vedle výrazné sanitární keramiky přesvědčuje Aveo také dokonale harmonizujícím koupelnovým nábytkem z masivního bambusu – v koupelně neobvyklého materiálu – nebo z ořechu, zpracovaném v dokonalé řemeslné kvalitě. Účinek přírodního materiálu – dřeva – je účinně znásoben nepřítomností úchytů a kování.

 

Noční město hříchu

Design nábytku City Life, který byl vyvinut ve spolupráci s Oliverem Conradem, okouzluje čistými liniemi, záměrně prostým výrazem a otevřenými, transparentními strukturami; bylo upuštěno od viditelných spojů či od kování. Nábytek nabízí mnoho otevřeného úložného prostoru. Je koncipován bez dvířek a krycích desek, a tak se jednotlivé předměty ukazují ve své úplnosti. Pro nábytek z řady City Life byl teprve nedávno vyvinut nový povrchový materiál vysoké kvality ve stylu skutečného dřeva: Okuree. Jedná se o vícevrstvou dvoubarevnou dýhu s přirozeným vzhledem skutečného dřeva, která se v této formě v přírodě nevyskytuje. Na výběr jsou tak čtyři povrchy, které lze optimálně přizpůsobit jakémukoli prostoru: vedle novinky okuree je to pravá dubová a ořechová dýha lakovaná nebo lesklý bílý laminát.

Pro sérii City Life vyvinula firma Villeroy & Boch zcela jedinečný systém osvětlení, při němž se každý jednotlivý kus nábytku rozzáří v příjemném světle a v koupelně vytvoří náladovou atmosféru. Na vybraných skrytých místech jsou do nábytku zapuštěna světla, která cíleně osvětlují dřevo, keramiku a sklo. Světlo zvýrazňuje tvary a kontrasty nábytku a prostor získává na smyslnosti a teple. Nepřímé osvětlení skleněných polic a skříňky pod umyvadlo vytváří jedinečný efekt a dodává místnosti výjimečně pohodovou atmosféru.

 

Dokonalé ladění

Vanové panely United  firmyVilleroy & Boch.  přetváří vanu v kousek nábytku, jsou dodávány v pěti barvách mj. Merano, Macassar, Glossy White a Pearlwood, takže perfektně zapadnou do nábytkového programu Shape. (Na fotografii quarylová vana Oberon  společnosti Villeroy & Boch).

 

S víc než 1700 různými prvky je Central Line nejúspěšnější a vůbec nejširší nábytkovou kolekcí pro koupelny od Villeroy & Boch. Nábytek Central line je vhodný pro umyvadla  z řad Metric Art, Subway, Velvet a Variable a také s umyvadly Loop & Friends , Loop nebo Memento (určenými k povrchovému upevnění).

 

Více na www.villeroy-boch.com



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna