TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  01.09.2010 15:11:11

Skupina Home Credit dosáhla v 1. pololetí rekordního čistého zisku 126 milionů eur

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Skupina Home Credit nabízející služby v oblasti retailového bankovnictví a spotřebitelských úvěrů dosáhla v prvním pololetí 2010 rekordního zisku 126 milionů eur (zhruba 3,13 miliardy korun), což je meziročně o 530 procent více. Společnost o tom informovala ve středu.

Provozní výnosy za prvních šest měsíců letošního roku meziročně vzrostly o 2,4 procenta na 392 milionů eur (9,74 miliardy korun). Dosažení vyššího než očekávaného zisku podpořilo přísné řízení rizika a také počínající oživení v Rusku, což se projevilo v meziročním snížení tvorby opravných položek a odpisu pohledávek o 74,4 procenta ze 190 milionů eur (4,72 miliardy korun) v prvním pololetí roku 2009 na 49 milionů eur (1,2 miliardy korun) za prvních šest měsíců roku 2010.

Stabilizace provozních výnosů byla podpořena nárůstem čistého úvěrového portfolia o 9,3 procenta na 1,839 miliardy eur (45,7 miliardy korun) k 30. červnu 2010. Letos rostly také vklady fyzických osob, podíl zůstatků na účtech a termínovaných vkladů ke konci letošního června tvořil 27,4 procenta celkových závazků. Ještě na konci loňského roku to bylo 19,3 procenta.

V prvních šesti měsících letošního roku se Home Creditu snížil podíl úvěrů po splatnosti (více než 90 dnů a méně než 360 dnů) na 9,1 procenta celkových pohledávek.

Celkový objem vlastního kapitálu skupiny Home Credit dosáhl na konci letošního června jedné miliardy eur (24,85 miliard korun).

Skupina Home Credit je s 51 685 prodejními místy, 223 pobočkami a 2890 poštami jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě a Asii. Ve vybraných zemích skupina také rozvíjí služby retailového bankovnictví jako běžné účty či vklady. Jejích 15 800 zaměstnanců obsluhuje více než 4,7 milionu zákazníků. Home Credit v současnosti působí v osmi zemích: v České republice, na Slovensku, v Ruské federaci, Kazachstánu, na Ukrajině, v Bělorusku, Číně a od loňského roku také ve Vietnamu.

Skupina Home Credit je součástí skupiny PPF, která je jednou z největších mezinárodních finančních a investičních skupin v regionu střední a východní Evropy. Aktiva skupiny dosahují téměř 11 miliard eur (273 miliard korun). PPF se zaměřuje na retailové finanční služby (bankovnictví a pojišťovnictví), na správu fondů a na investice do nemovitostí.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688