TNBiz (TN.cz)
Investice  |  26.08.2010 19:38:01

Mobilní operátoři prý mají iPhonů 4 dost, přesná čísla však tají

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Čeští mobilní operátoři, kteří v noci na pátek začnou prodávat nejnovější přístroj iPhone 4, jich prý na skladech mají dostatek, přesné počty však zveřejnit nechtějí. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek řekli zástupci tří největších operátorů.

S jednodenním předstihem před konkurencí odstartoval prodej nového přístroje firmy Apple operátor Vodafone. Během čtvrtka si však mohli přístroj koupit pouze v eshopu a to navíc jen ti, kteří se s předstihem registrovali. Těch bylo zhruba pět tisíc, jestli šanci na předčasnou koupi využili všichni, však Vodafone prozradit nechtěl. "S ohledem na konkurenci nebudeme zveřejňovat žádná čísla, kolik přístrojů jsme prodali stejně jako o tom, kolik iPhonů 4 máme na jednotlivých prodejnách. Každopádně zásoby jsou dostatečné," vzkázal mluvčí Vodafonu Miroslav Čepický.

Prodej v kamenných prodejnách zahájí Vodafone přesně o půlnoci na pátek a to ve dvou firemních obchodech - v Praze na Václavském náměstí a v Brně v Masarykově ulici.

Ve stejný čas začne v kamenných prodejnách prodávat nejnovější "jablečné" telefony prodávat také Telefónica 02 a to pouze ve značkové prodejně v Praze na Václavském náměstí. Ani tento operátor však nechce prozradit, kolik přístrojů od firmy Apple dostali. Podle Blanky Vokounové z tiskového oddělení operátora ani nemají odhady, jaký bude o přístroj v prvních dnech zájem. "Sice se na našich stránkách registrovali zájemci o informace, ale registrace nebyla ke koupi, ale pouze odběru průběžných informací o iPhone 4, microSIM kartách a podobně," řekla Vokounová.

Jen o pár hodin později začne přístroj prodávat T-Mobile. Pro nedočkavé fanoušky iPhonu 4 otevře operátor svoji značkovou pražskou prodejnu v ulici Na Příkopě v pátek sedm hodin ráno. Ani T-Mobile netuší, kolik lidí se v pátek do prodejny chystá. "Nesbírali jsme registrace na prodej iPhonu 4, ale jen kontakty na zájemce o novinky o přístroji a jeho prodeji. Žádné odhady v tuhle chvíli zveřejňovat nebudeme," prohlásil mluvčí T-Mobile Jiří Janeček.

Vylepšený iPhone 4 obsahuje funkci FaceTime, atraktivní novinkou je i Retina displej s nejvyšším rozlišením, které kdy mobilní telefon nabízel výsledkem je ostrý text, fotografie i video. Mezi další funkce iPhonu 4 patří fotoaparát s pěti megapixely a vestavěným LED bleskem, možnost nahrávání videa v HD kvalitě, procesor Apple A4, gyroskop poskytující orientaci ve třech osách a baterie umožňující až o 40 procent delší dobu hovoru. To vše v novém designu ze skla a nerezové oceli, který z iPhonu 4 dělá nejtenčí chytrý telefon na světě.

Tento přístroj je také vybaven nejnovější verzí nejmodernějšího mobilního operačního systému na světě, iOS 4, která obsahuje více než sto nových funkcí. Obchod App Store nabízí přístup k více než 200 tisícům aplikacím, včetně nového programu iMovie vytvořeného přímo pro iPhone 4. Pro provoz však majitel nového přístroje potřebuje takzvanou microSIM kartu, běžná se do iPhonu 4 nevejde.

Ceny za iPhone 4 se u všech operátorů pohybují od osmi do 16 tisíc korun. Liší se podle výše měsíčních plateb, ke kterým se zájemci zaváží. Vodafone a T-Mobile navíc přístroj nabízí i lidem bez smlouvy.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688