Světlo prosím!

Zahradničení je těžká dřina. Pokud nechcete, aby plody vaší práce zanikly ve tmě, zamyslete se nad osvětlením zahrady.  A jestli chcete navíc ušetřit, pořiďte si solární svítidla.

 

Solární svítidla šetří nejen vaši peněženku, ale jsou zároveň šetrné k životnímu prostředí. Životnost svítících LED diod je až 11 let - životnost baterií až 3 roky, což je mnohonásobně více než u klasických žárovek. Solární lampy využívají solární energii nashromážděnou přes den. Proto by panely měly být umístěny na místo, kam dopadají světelné paprsky co nejdéle. Při dostatečném „nabití“ slunečními paprsky vydrží tyto lampy svítit až osm hodin. Všechny lampy mají senzor, který reaguje na stmívání, a automaticky se zapnou, naopak při rozednění se automaticky vypnou.  Výhodou solárních lamp je jejich velmi snadná instalace.  Jsou velice bezpečné a umístit je můžete kamkoliv. Není potřeba zajistit přívod elektrického proudu – odpadá tedy tahání kabelů, kabely v zemi není nutné měnit, nehrozí poškození kabelové izolace a ohrožení jejich okolí, zejména za deštivých dnů.

Stačí si vybrat to správné svítidlo. Nabízíme tipy na solární lampy, které neruší ducha zahrady, ale naopak krásně zahradu doplňují.

 

Solární muchomůrky.

Příjemné barevné i designové provedení těchto 3 roztomilých houbiček bude skvěle ladit s ostatními květinami a zahradní výzdobou. Muchomůrky jsou odolné vůči nepřízni počasí. Během dne se nabíjí a získávají sluneční energii pro jeden solární panel, který tuto energii poskytuje všem třem houbičkám. V noci poskytnou příjemné tlumené světlo a zajistí tak bezpečnější pohyb po zahradě. Dobíjí se i v nepříznivém, zamračeném počasí. Materiál: polyresin. Rozměry: cca 15 cm.

 

Solární pejsek Vás přivítá svým radostným štěkotem při příchodu domů. Má senzor pohybu a štěkáním reaguje na všechny, kteří projdou kolem. Má také solární lampu, která se přes den nabíjí a v noci svítí do tmy. Nabíjí se i při nepříznivém, zamračeném počasí. Pes je na 3 tužkové baterie 1,5V AA (nejsou součástí dodávky), díky kterým štěká. Pro tuto funkci je tu však  i samostatný vypínač. Materiál: polyresin.

 

Solární sova se dvěma malými sovičkami rozjasní každou zahrádku nebo dokonale nasvítí strom. Má zabudovaný solární panel, díky kterému se přes celý den nabíjí, aby mohla po setmění svítit příjemným tlumeným světlem. Materiál: polyresin.

 

Více na www.4home.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy