Francouzský bazén, který může vyrůst kdekoliv

V parných letních dnech uprostřed rozpáleného města mnoho lidí přemýšlí o tom, že by nebylo špatné se někde osvěžit. Unikátní řešení nabízí vynález firmy Desjoyaux - mobilní francouzský bazén. Ten se může objevit téměř kdekoliv - na náměstí, na břehu řeky, ve sportovní hale a podobně. „Díky samotné podstatě francouzského bazénu, kdy je veškeré potrubí nahrazeno jednotkou bezpotrubní filtrace, se mobilní řešení téměř samo nabízelo. Stačilo jen patentovanou konstrukci ztraceného bednění doplnit monolitickou skládací konstrukcí a mobilní bazén byl na světě,“ vysvětluje Rudolf Pejša ze společnosti Bazény Desjoyaux, která toto řešení nabízí.

 

Stavba mobilního bazénu, včetně jeho napuštění, trvá pouze 2 dny a není potřeba žádný beton. „Skelet mobilního bazénu tvoří monolitická skládací konstrukce vzájemně provázaných ocelových táhel, která nevyžaduje žádné zemní kotvení. Jedná se o čtvercové nebo obdélníkové bazény do maximálních rozměrů 15 x 7 metrů,“ říká Rudolf Pejša. Mobilní bazén je možné využít v sezónních sportovištích, rekreačních zařízeních nebo kempech, ale i uprostřed měst či na velkých společenských akcích. Zájemci si bazén mohou buďto přímo zakoupit, nebo jednoduše pronajmout na dobu, po kterou ho budou potřebovat, například na letním období. Po skončení sezóny se bazén jednoduše vypustí, demontuje a uskladní pro další sezónu. Stejně jako u klasických francouzských bazénů může jednotka bezpotrubní filtrace navíc zajistit i protiproud, osvětlení, ohřev vody a podobně. „Pražané tento bazén možná znají i z pláže na Smíchovském nábřeží, kde býval dříve v letních měsících umístěn. Letos zajišťujeme bazén i pro areál Incheby v Bratislavě,“ říká Rudolf Pejša.

 

Kdykoliv se mobilní bazén Desjoyaux někde objeví, přitahuje pozornost a brzy je obležen mnoha lidmi v plavkách. Někoho může napadnout, zda jednotka bezpotrubní filtrace nabízí takový výkon, aby udržela i při takovém veřejném využití bazénu dostatečnou kvalitu vody. „Výkon filtrace je určitě dostatečný a kvalita vody je samozřejmě průběžně kontrolována. Abychom demonstrovali kvalitu filtrace, rozhodli jsme se provést i unikátní test přímo na Smíchovské pláži,“ reaguje Rudolf Pejša. „Do prázdného bazénu byla v rámci testu napuštěna voda přímo z Vltavy, černozelená, neprůhledná. Stačilo 30 hodin a filtrace ji proměnila v čistou průzračnou bazénovou vodu splňující ty nejpřísnější normy.“

 

Nebylo by příjemné mít podobný bazén v každém městě, na náměstí, v parku či na nábřeží?

 

Více na www.desjoyaux.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy