Saxo Bank (home.saxo)
Měny-forex  |  28.06.2010 15:32:35

G20 sem, G20 tam, riziko není prozatím stále v kurzu

Jak rychle vrcholná schůzka představitelů zemí skupiny G20 přišla, tak také odešla; různí příslušníci davu obyčejných lidí byli zadrženi pro narušování veřejného pořádku a v podstatě nic dalšího z ní nevzešlo. Existuje tu výrazný nesoulad mezi dvěma tábory. V kontinentální Evropě jsou ti, kdo pevně věří, že cestou kupředu je upuštění od stimulačních opatření a snižování rozpočtových deficitů (vzhledem k obrovským veřejným dluhům ani nemají téměř nic jiného na výběr), zatímco ve Spojených státech Obamových právě tento muž prosazuje politiku, která by se dala vyjádřit slovy: utrácejte, jen tak se z potíží dostanete… Těžko předvídat, ale pokud budete do ekonomiky prostě jen pumpovat další peníze, brzy skončíte tam, kde zbytek Evropy… A Číňané samozřejmě požadovali, aby v závěrečném usnesení ze schůzky nefigurovala žádná oficiální zmínka o jejich měnové manipulaci.

Takže kam odsud? Riziko není prozatím v kurzu a zdá se, že trh se výhradně soustřeďuje na to, kam míří akciové trhy, a od toho se také odvíjejí pohyby měnových párů.
Jak jsem psal v předchozích komentářích, na letní prázdniny se opravdu vše zklidňuje a v současné době opravdu nevím, kde najít jednoznačné obchody.

Pokud jde o dnešní úrovně, GBPUSD je podle mě opravdu hodně překoupený a říká si o prodej, ale nechce se mi skákat před rozjetý nákladní vlak, tedy britskou libru.
Do týdne čekám korekci až na úroveň 1,4600, tak si na to dávejte pozor.

Pokud jde o EURUSD, vím o dobrých nabídkách, které sedí nad úrovněmi 1,2390 a 1,2410, s malými stop příkazy těsně nad těmito úrovněmi. U tohoto páru budu prodávat při posílení a myslím, že v průběhu dne se kurz bude pohybovat v pásmu 1,2300-1,2390.

USDJPY i nadále oslabuje a obzvláště dlouhé pozice JPY se v průběhu minulého týdne zvýšily, což posiluje důvěru v dlouhé pozice v JPY se začátkem léta.

Dnes nenacházím žádnou výraznou inspiraci a budu čekat na nějaké živější dění v nejbližších dnech, které by snad mohlo vdechnout trochu více života nejen mně, ale také tomuto trhu.

Ken Veksler, Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688