TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  19.06.2010 12:48:00

TOP 09 je nový nebezpečný přítel, varoval Vodrážka delegáty ODS (19.6.2010)

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Nejvážnější kandidát na prvního místopředsedu ODS David Vodrážka v sobotu na kongresu strany varoval před koaličním spojencem občanských demokratů TOP 09. Nadcházející čtyři roky bude ODS s novou pravicovou stranou bojovat o přízeň voličů a dokazovat, že reformy ODS jsou lepší.

"Máme nového a nebezpečného přítele. TOP 09 půjde o to samé, co nám. Pokud budeme chtít zvítězit, musíme být lepší. Negativní kampaň jistě nezabere," řekl Vodrážka.

Dodal, že strana nyní potřebuje především kvalitní tým, který jistě zajistí silný mandát Petru Nečasovi. "Musí reprezentovat skutečnou ODS, jinak by grémium bylo odtrženo od členské základny," prohlásil Vodrážka.

"Tento kongres nás buď nasměruje k návratu důvěry voličů, nebo na cestu zapomnění. Je jenom na nás, co si vybereme. Máme možnost lidem ukázat, že se umíme změnit. Tuhle šanci musíme využít, jinou už možná nedostaneme," vysvětlil Vodrážka a dodal: "Věrní voliči ODS kroužkovali kandidáty ze zadních míst, aby dosáhli změnu lídrů. To musíme vnímat, to musíme vidět a poučit se z toho."

Tvrdí, že je potřeba zavést samočisticí mechanismy na místní úrovni. "Každé naší buňce musí záležet na tom, kdo ji skutečně prezentuje," uzavřel.

Vodrážka shrnul, že ODS za posledních několik let dokázala prosadit změny, které zefektivňují činnost a lepší politický styl strany. „Podařilo se nám rozjet řadu projektů v elektronické komunikaci s voliči a přiblížili jsme se tak západním stranám. Je to způsob jak oslovit hlavně mladé voliče,“ pochvaloval si první místopředseda.

Kladně ohodnotil i projekt Moje ODS a Modrý tým. "V kampani byl modrý tým velmi vidět, pomohl nám v krajských debatách, pomohl nám s prezentací, v organizování řady místních neformálních akcí. Musím všem členům modrého týmu poděkovat, budeme ho dále potřebovat," dodal Vodrážka.

Připomněl i problém, kterému ODS v nedávné době čelila, tedy problému "černých duší". "Tato kauza nám udělala hodně špatné jméno. ODS uznala chyby a prošla bouřlivým obdobím tvrdé vnitřní kritiky. Termíny jako velrybář či kmotr se staly synonymem politiky ODS. Podstatné je, že jsme našli systémové řešení, nový delegátský systém zcela vylučuje manipulaci s členskou základnou," řekl.

Závěrem dodal, že pozice ODS v současné době není dobrá, ztratila důvěru voličů, ohrožují ji nové strany. "Musíme na to reagovat, technické nástroje k této reakci máme," vyzval Vodrážka.

Karolina Brožová, brozova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688