TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  02.06.2010 15:31:01

Bakala vyčíslil svou předvolební pomoc politickým stranám

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Podnikatel Zdeněk Bakala věnoval ODS 15 milionů korun, 7,5 milionu dal TOP 09 a Věci veřejné od něj obdrželi šest milionů korun. Bakala to uvedl ve středu v tiskovém prohlášení, v němž vyčíslil svou předvolební pomoc pravicovým a středovým politickým stranám a vyjádřil spokojenost s výsledkem voleb.

"Výsledek parlamentních voleb vnímám jako veskrze pozitivní signál. Společné vítězství odpovědných liberálních demokratických stran dává nám všem naději na prosazení úsporného rozpočtu a nastartování nezbytných reforem," uvedl Bakala ve svém prohlášení.

V posledních týdnech před volbami podle něj byla česká veřejnost u některých politických stran svědkem sílícího populismu a ve volebních programech bylo vidět mnoho cest k dalšímu zadlužování země. "Mé zkušenosti s ekonomickým prostředím i znalosti principů fungování ekonomiky říkají, že je potřebné vydat se jinou cestou, zásadně odlišnou od té, po jaké se v minulosti vydalo například nedaleké Maďarsko anebo Řecko," myslí si Bakala.

Ten také dodal, že k prosazení nezbytných reforem jsou potřebné nejen odhodlání a síla, ale také kvalitní a dlouhodobá komunikace. Proto se podle svých slov před letošními parlamentními volbami rozhodl přímo podpořit konkrétní politické strany, které nabídly odpovědné politiky s reformním programem. Těmito stranami byla ODS, TOP 09 a Věci veřejné.

"Celkem jsem těmto stranám poskytl částku 28,5 miliónu korun ODS jsem věnoval 15 miliónů korun, TOP 09 jsem poskytl dar ve výši 7,5 miliónu korun a Věci veřejné ode mne obdržely 6 milionů korun. Předpokládám, že pokud se těmto stranám podaří vytvořit stabilní vládu, budou moci mnohé body ze svého programu úspěšně prosadit," prohlásil podnikatel, který doufá, že tyto strany v budoucnu odolají lákadlům populismu a svou mimořádnou šanci nepromarní.

Filip Nachtmann, nachtmann@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688