Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  01.06.2010 10:38:51

J&T kupuje finanční skupinu Atlantik (1.6.2010)

Následuje tisková zpráva J&T v plném znění

J&T Finance, a.s., podepsala smlouvu s KKCG Finance, B.V., o koupi finanční skupiny ATLANTIK, tedy 100 % akcií společnosti Atlantik finanční trhy, a.s., a 100 % akcií společnosti Atlantik Asset management investiční společnost, a.s. Dokončení transakce podléhá schválení České národní banky a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Na základě dohody smluvních stran nebude kupní cena zveřejněna.

 

„Koupí Atlantiku získáváme nejen kvalitní tým odborníků na kapitálové trhy, ale i technologické zázemí pro rozvoj služeb. Portál eAtlantik považujeme za nejlepší klientskou platformu pro obchodování s cennými papíry,“ uvedl Štěpán Ašer, generální ředitel J&T Banky.

Důležitost elektronické platformy potvrzuje také Monika Céreová, ředitelka pobočky J&T Banky v Bratislavě, která dodává:„Jedním z prvních kroků po dokončení transakce bude představení portálu eAtlantik klientům na Slovensku. Tento tah zapadá do naší strategie oživení Bratislavské burzy.“ Na technologiích Atlantiku J&T plánuje také dále rozvíjet spolupráci s finančními poradci.

„Věříme, že ze spojení banky s jedním z největších obchodníků na českém trhu budou profitovat zejména klienti obou společností, kterým se otevře přístup k novým produktům a službám,“ dodal Ašer.

 

Spolumajitel KKCG Finance, Miloslav Vyhnal, k prodeji aktiv řekl: „Společnost ATLANTIK finanční trhy jsme kupovali v situaci, kdy byla ve špatném finančním stavu. Naším cílem bylo ji restrukturalizovat, kapitálově posílit a vrátit zpět mezi nejlepší a největší hráče na kapitálovém trhu. To se nám beze zbytku podařilo. Po více než deseti letech úspěšného rozvoje a budování skupinu ATLANTIK výhodně prodáváme s mnohonásobným zhodnocením vloženého kapitálu, který plně odpovídá našim představám. Tato transakce je jedním z příkladů a potvrzením úspěšné investiční strategie celé skupiny KKCG. KKCG Finance se i do budoucna bude zaměřovat na vyhledávání vhodných investičních příležitostí v oblasti financí a finančních služeb.“ A zdůrazňuje: „S J&T Finance přichází partner, který nejen akceptoval naše podmínky, ale zejména zajistí pro klienty ATLANTIKu další rozšíření nabídky produktů a služeb a vhodně doplňuje stávající portfolio. Klienti tak budou moci využít kompletní investiční a bankovní služby.“

 

O finanční skupině ATLANTIK

ATLANTIK FT je kapitálově nejsilnějším nebankovním obchodníkem s cennými papíry na českém trhu. V roce 2009 objem obchodů dosáhl celkové výše 62 mld. korun. ATLANTIK FT tím potvrdil své postavení čtvrtého největšího obchodníka s cennými papíry v ČR. ATLANTIK má přístup na největší akciové trhy v USA a Evropě, na burzy v Maďarsku a Polsku a v dalších více než 100 zemích. I proto zaznamenává stálý nárůst klientů, kteří mají o tento způsob obchodování zájem.

 

ATLANTIK AM se specializuje na individuální správu majetku pro privátní osoby, obchodní společnosti, města a klienty z řad neziskového sektoru (nadace, odborové svazy apod.) Poskytuje individuální investiční poradenství a prodej a distribuci fondů. Ke konci roku 2009 svěřili klienti společnosti ATLANTIK AM do správy finanční prostředky ve výši 2,7 mld. .

 

O skupině J&T

Skupina J&T se zaměřuje na poskytování komplexních služeb spojených s privátním bankovnictvím, správou majetku privátních klientů a institucí, investičním bankovnictvím a projektovým financováním. Své služby rozvíjí především na trzích České a Slovenské republiky, ale je přítomna i na trzích Švýcarska, Ruské federace a v Karibské oblasti. Mezi podstatné účasti společnosti patří čtyři banky (J&T Banka, a.s., J&T Bank (Switzerland) Ltd., J&T Bank ZAO a J&T Bank and Trust Inc.). Společnost J&T Finance, a.s., je dceřinou společností J&T Finance Group, a.s., a je mateřskou společností bank a dalších finančních institucí ze skupiny J&T.

 

 

Petr Málek
J&T BANKA, a. s  


Daniel Plovajko 
K
KCG, a.s.



Související zprávy:
duben 2010 - Skupina J&T potvrdila zájem o koupi společnosti... 
říjen 2009 - Atlantik je na prodej ? Komárek zvažuje prodej 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 11:38  Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688