Vstřícná banka (Vstřícná banka)
Finance  |  10.05.2010 15:02:02

OVB Vstřícná banka: Česká spořitelna milovaná a kritizovaná

Česká spořitelna dosáhla v hodnocení OVB Vstřícná banka za I. čtvrtletí roku 2010 čtvrté nejlepší hodnocení za Raiffeisenbank, mBank a Komerční bankou.

Nejzajímavější na hodnocení této banky je fakt, že zatímco u odborné poroty skončila toto banka jako jasná jednička, v hodnocení veřejnosti byla nejhorší. U posledního z hodnotitelů serveru www.bankovnipoplatky.com, který banky hodnotí z hlediska výše poplatků, skončila banka podprůměrně.

Rozdíl mezi hodnocením odborné poroty a veřejností byl mezi všemi hodnocenými bankami absolutně největší. Porota hodnotila banku známkou 74,62 %, zatímco veřejnost pouze známkou 31,64 %.

U odborné poroty je Česká spořitelna jedničkou

Odborná porota má v hodnocení OVB Vstřícné banky největší váhu hodnocení, která činí 58 %. U velké většiny porotců byla tato banka hodnocena velmi příznivě a získala celých 74,62 %.

Dalibor Z. Chvátal, porotce a šéfredaktor internetového serveru mesec.cz, Českou spořitelnu hodnotí takto: „Spořka se může pochlubit kvalitními službami a vstřícným a přátelským postojem ke klientovi. Je to skutečná banka s lidskou tváří. Když máte s touto bankou problém, dá se s ní domluvit a najít společně řešení.“

Podobným způsobem hodnotí Českou spořitelnu i porotce a advokát Miroslav Zeman.

„Pozitivně lze hodnotit postupné inovování služeb a zavádění zajímavých novinek, např. vkladové bankomaty, možnosti e-faktur v internetovém bankovnictví servis24 apod. Tyto novinky jsou cestou k zavádění a realizaci pojmu „univerzální banka“, která v budoucnu poskytne klientům služby nejenom čistě bankovní, ale také servisní a nadstandardní, což je velmi důležitým znakem vstřícnosti banky.“

Jeden z mála kritických pohledů představuje porotce Pavla Hřebíčková.

„Své služby se sice snaží zpřehledňovat a nabízet klientům jen ty, které využijí, poplatky za vedení účtů jsou však stále vysoké. Relativně nový produkt šikovné spoření se bance také příliš nepovedl - mnoho úrokových pásem, složitý postup, jak nejlépe vkládat, aby bylo co nejrychleji dosaženo maximálního výnosu, není pro klienty příliš vstřícný.“ Vysvětluje Hřebíčková.

 

U veřejnosti Česká spořitelna propadla

Veřejnost má v celkovém hodnocení nejmenší váhu. Váha hlasu veřejnosti je pouze 17 %. Přesto je hlas veřejnosti velmi zajímavý a do velké míry může celkové hlasování ovlivnit.

Co si o České spořitelně myslí lidé, kteří hlasovali v projektu?

 

Lucie Nalepová hodnotí Českou spořitelnu takto: „Česká spořitelna stále hodně profituje z toho, že byla "první" na českém trhu, a lidé jí zůstávají věrni většinou pouze z lenosti převádět všechny své transakce do banky jiné. Určitě má velké množství zajímavých produktů a služeb, které může klientům nabízet.“

 

Server www.bankovnipoplatky.com si na bance cení aktivity banky v poplatkové politice.

„Na druhé straně je nutné přiznat, že ČS pravidelně bankovní poplatky mění a nabízí různé poplatkové prázdniny. ČS tak patří mezi banky, které jsou v poplatkové politice aktivní. Změny, které banka přinesla po 1. listopadu 2009, se dají označit za pozitivní a banka tak nezneužila poplatkovou revoluci k nějakým změnám, které by byly namířeny výrazně proti klientům.“

 

Česká spořitelna je tak hodnocena jako férová banka s velkými možnostmi být v budoucnu nejvstřícnější bankou v České republice.

 

Miroslav Zeman

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688