Saxo Bank (home.saxo)
Finance  |  04.05.2010 12:14:42

Představení nové platformy pro obchodování na akciových trích

Saxo Bank představuje novou platformu pro obchodování na akciových trzích, která nabízí soukromým investorům nástroje pro analýzy a obchodování, které doposud byly výsadou institucionálních klientů

 

Nová obchodní platforma umožňuje obchodovat s více než 11 000 akciovými tituly, nabízí hloubkové analýzy jednotlivých titulů a nabízí inovativní prostředí pro realizaci obchodních transakcí. Saxo Bank předpokládá, že díky nasazení nové platformy se jí podaří během následujících dvou let zdvojnásobit počet svých klientů.

 

Saxo Bank uvedla do provozu novou obchodní platformu Saxo Equity Platform. Saxo Bank v současné době provozuje obchodní platformu SaxoTrader a nová Equity Platform tuto platformu doplní. Equity Platform byla vyvinuta v reakci na rostoucí objem služeb a vychází vstříc poptávce po stále sofistikovanějších obchodovacích strategiích a dokonalejších analytických nástrojích. Platforma umožňuje transparentní a přímé obchodování s více než 11 000 akciovými tituly kótovanými na 23 nejdůležitějších světových burzách, s 6 000 CFD na jednotlivé akciové tituly, 800 veřejně obchodovanými fondy (ETF) s 20 CFD na indexy.

 

Saxo Equity Platform má silnou analytickou podporu, která zahrnuje výzkumné centrum nabízející podrobné profily 11 000 největších mezinárodních společností včetně historických dat za pět let a forwardových odhadů zisků a ztrát, bilance, peněžních toků, provozní výkonnosti a ocenění. Toto výzkumné centrum pomáhá investorům řídit rizika prostřednictvím klasifikace společností podle jejich růstového zaměření, tempa růstu, hodnoty beta, finančního rizika, operačního rizika, cykličnosti a rozdělení zisků podle divizí a geografické působnosti.

 

Podle Zprávy o světovém bohatství v roce 2009 (World Wealth Report 2009) zpracované společnostmi Merrill Lynch a Capgemini ztratila po nástupu finanční krize téměř polovina nejbohatších světových investorů důvěru ve své správce investičních fondů a majetku. Společnost Saxo Bank je přesvědčena, že nová platforma pro obchodování na akciových trzích se stane atraktivním nástrojem pro investory, kteří chtějí svá investiční rozhodnutí opřít o podložené informace potvrzené názorem podobných investorů.

 

Jeff Saul, Head of Group of Equities společnosti Saxo Bank, v souvislosti s uvedením platformy uvedl:

 

“Většina platforem umožňuje obchodníkům nakupovat a prodávat akcie, aniž by přitom minimalizovala rizika. Saxo Equity Platform umožňuje klientům investovat do konkrétního titulu, nakoupit koš srovnatelných společností, provést short-selling srovnatelné společnosti nebo indexu s CFD – to všechno pomocí několika kliknutí myší. Intuitivní rozhraní platformy a také jednoduchost získávání informací a zadávání příkazů je to, díky čemu nám nová platforma podle našich očekávání umožní během následujících dvou let zdvojnásobit počet klientů.”

 

Platforma klientům umožňuje jednoduchým způsobem seskupovat společnosti působící v podobném odvětví a vyhledávat tak srovnatelné společnosti a provádět porovnání investic vzhledem k průměrným hodnotám ve vybraném odvětví. Kromě toho platforma poskytuje údaje o vývoji cen akcií jednotlivých společností, jejich provozních výsledcích a multiplikátorech ocenění včetně tříletých předpovědí agregovaných analytických odhadů, což klientům umožňuje vyhodnocovat, jak je cena daného titulu citlivá na vývoj v oblasti komodit, měn a úrokových sazeb. Takto podrobná fundamentální data nebyla doposud pro individuální investory dostupná.  Platforma dále uživatelům umožňuje vyměňovat si navzájem informace s dalšími investory, a ověřovat si tak svá investiční rozhodnutí, a nabízí možnosti zajištění rizik, kterým je vystaveno investiční portfolio, použitím technik, mezi něž patří například shortování CFD.

 

Saxo Bank do nové obchodovací platformy zabudovala také nástroje pro výměnu investičních informací a pro online diskutování, které jsou dostupné v rámci online investičního fóra EuroInvestor, jež měsíčně využívá 1,8 milionů investorů z celé Evropy a ve kterém banka v březnu 2009 získala 39% podíl. Tyto nástroje umožňují investorům vést online diskuse a získat zpětnou vazbu ohledně jejich investičních záměrů.

 

Ve společném prohlášení oba spoluzakladatelé a CEO Saxo Bank Kim Fournais a Lars Seier Christensen uvedli:

 

„Jsme přesvědčeni, že důležitou roli v budoucím rozvoji finančních služeb sehrají komunity investorů a finanční zpravodajské portály. Právě proto jsme získali podíl v portálu EuroInvestor. Nová platforma společnosti Saxo Bank pro obchodování s akciemi spojuje online komunity s obchodovacími platformami naší banky. Nová Saxo Equity Platform bude v tomto odvětví rozhodující a poskytne podporu investorům, kteří v důsledku finanční krize ztratili důvěru v poradce tradičních bank a brokerských domů."      

 

Slávka Bílá

Saxo Bank Central Eastern Europe Group

 

Více informací naleznete na www.saxobank.cz

 

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688