TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  06.04.2010 17:36:11

Schwarzenberg nezavrhuje koalici s ČSSD, musí se však změnit vedení

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Na úterním chatu Novinek.cz se předseda strany TOP 09 Karel Schwarzenberg přiznal, že nezavrhuje vznik koalice se sociálními demokraty, podmínkou je však změna jejich vedení.

"Dle mého názoru nelze demokratické straně upírat veškerý koaliční potenciál. Co se týká dnešní sociální demokracie v České republice, je jasné, že se stávajícím vedením - viz Paroubek a Rath - spolupracovat možné není. Doufejme, že v budoucnosti přijdou do vedení ČSSD rozumní lidé, kteří jsou schopni dodržet slovo," napsal v chatu Schwarzenberg.

Přiznal, že představy o politice má TOP 09 a ČSSD zcela odlišné. "Jsou ale situace v životě, ale i ve sněmovně, kdy se člověk musí alespoň pokoušet o přijatelný kompromis. Koalici toho času vidím jako nemožnou. Změní-li se situace v ČSSD, bude to i nadále velice obtížné a nepravděpodobné, ale opravdu zásadně neodpírám žádné politické straně koaliční potenciál," dodal.

Schwarzenberg v průběhu on-line rozhovoru zdůraznil, že ačkoliv má jeho strana s ODS mnoho cílů společných, v zásadních věcech se liší. "Například, pro nás nepřipadá koalice se sociální demokracií v čele s pány Paroubkem a Rathem v úvahu, u ODS si nejsem tolik jistý. Nabízíme pro voliče, který nechce socialismus, alternativu k ODS. Je ale pravděpodobné, že v budoucnosti budeme v některých oblastech věcně spolupracovat," vysvětlil.

Předseda TOP 09 se v rozhovoru se čtenáři vyjádřil i o předsedovi Strany práv občanů zemanovců, Miloši Zemanovi. "Miloš Zeman je kromobyčejně nadaný český politik, který vytáhl ČSSD z nevýznamnosti na výsluní. Nicméně jeho slabostí jsou osobnosti v jeho okolí, o kterých existují velké pochyby. Doufám velice, že během volební kampaně dodrží zdravotnické zásady a omezení, kterých se držel na Vysočině," napsal Schwarzenberg.


Karolina Brožová, brozova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688