TNBiz (TN.cz)
Investice  |  22.01.2010 18:49:00

KIT digital neprovede emisi nových akcií v Evropě

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Společnost KIT digital se rozhodla, že neuskuteční plán na vydání nových akcií v Evropě. Firma o tom informovala v pátek.

KIT digital je přední globální poskytovatel zákaznických softwarových řešení pro správu, řízení a prodej video obsahu na bázi internetových digitálních technologií (IPvideo) a významný středoevropský dodavatel systémů pro výrobu a odbavení audiovizuálního vysílání.

Kotační výbor Burzy cenných papírů Praha (BCPP) schválil přijetí akcií společnosti KIT digital k obchodování na hlavním trhu BCPP s platností od pondělí 25. ledna. „Obchodování na pražské burze bude mít podobu duálního listingu ke stávající emisi na burze NASDAQ Global Market ve Spojených státech,“ uvedla společnost s tím, že na pražské burze se budou akcie obchodovat pod stejným symbolem („KITD“). Akcie obchodované v Praze budou plně zaměnitelné s akciemi kotovanými na burze Nasdaq, přičemž jako tvůrce trhu (market maker) pro akcie KIT digital na pražské burze bude vystupovat společnost Patria Finance, a. s.

Pražská burza je pro nás přirozenou volbou, vzhledem k tomu, že v Praze má naše společnost své ústředí, i s ohledem na objem našich současných obchodů v eurozóně,“ uvedl Kaleil Isaza Tuzman, předseda představenstva a generální ředitel společnosti KIT digital. „Ačkoliv jsme globálně orientovanou firmou s korporátními klienty po celém světě, uvedení na našich akcií na pražskou burzu podtrhuje náš zájem o oblast Evropy, Blízkého Východu a Asie, a představuje vstupní bránu pro evropské investiční fondy i fondy ze střední a východní Evropy, které o naši firmu projevovaly zájem, ale byly omezeny na investice do cenných papírů obchodovaných na evropských burzách.“

„Naším původním plánem bylo uskutečnit současně nabídku akcií pro americký i evropský trh v objemu až 5,25 milionu akcií, která by podpořila naše obchodní cíle spočívající ve financování budoucích akvizic, v posílení provozního kapitálu, které firmě zajistí lepší postavení ve výběrových řízeních, kde se vyžaduje určitá úroveň volné hotovosti a zajištění, a ve zpětném odkoupení stávajících opcí v podobě warrantů, jež zakládají jejich současným držitelům právo nabýt akcie KIT digital za cenu výrazně nižší než je současná cena akcií KIT digital na akciových burzách,“ dodal Kaleil Isaza Tuzman. „Ovšem s ohledem na včerejší vydání 3 milionů akcií ve Spojených státech a úspěšný výnos ve výši 30,1 milionu dolarů za téměř tržní cenu což nám umožňuje dosáhnout záměrů (a) a (b) jsme dospěli k názoru, že svého třetího cíle, tedy eliminace warrantů, dosáhneme lépe jinými způsoby, při nichž nedojde k takovému naředění podílů stávajících akcionářů, tedy například pozdější nabídkou menšího počtu akcií, po umožnění transakcí na otevřeném trhu mezi investory případně prostřednictvím vydání dluhopisů. Proto jsme se rozhodli nevydávat v Evropě v tuto chvíli žádné nové akcie.“

David Vandrovec, vandrovec@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688