TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  20.01.2010 18:56:07

Jednání nové skupiny expertů pro přípravu reformy důchodů povede opět Vladimír Bezděk

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Poradní expertní sbor, který má radit ministerstvům financí a práce a sociálních věcí v oblasti reformy důchodů, bude řídit Vladimír Bezděk, který koordinoval přípravu důchodové reformy již v letech 2004 až 2005. Ve středu to na tiskové konferenci řekl ministr financí Eduard Janota.

"Po dohodě s ministrem Šimerkou jsme se shodli, že pan Bezděk bude moderátorem této skupiny," uvedl ministr Janota a jeho slova vzápětí potvrdil i ministr práce a sociálních věcí Petr Šimerka. "Předpokládám, že skupina bude aktivní po dobu fungování vlády Jana Fischera a že se nám podaří situaci analyzovat a navrhnout možná řešení," dodal Janota.

"Jsem rád, že jsme se dnes dohodli na složení tohoto týmu, a jsem přesvědčen, že za dobu trvání této skupiny můžeme udělat velký kus práce," řekl Šimerka.

"Naším cílem bylo vybrat lidi, kteří se kolem důchodů a na finančních trzích dlouhodobě pohybují a mohou o tom něco zajímavého říct," uvedl Vladimír Bezděk. "Ten tým by nemohl fungovat bez analytické a odborné podpory obou ministerstev, a proto jsem velmi rád, že je to společná iniciativa ministra financí i ministra práce a sociálních věcí," dodal Bezděk.

"Pokud jde o faktické směry činnosti, tak tým zkusí oprášit některé výstupy z let 2004 a 2005, podívat se na ně z dnešního pohledu, především myslím pohled ekonomický a demografický, a dát dohromady několik scénářů toho, kam by se důchodový systém mohl ubírat," upřesnil budoucí činnost týmu Bezděk. "Nepůjde však jen o to, že bychom vyjmenovali jednotlivé varianty, ale budeme se snažit i popsat výhody a nevýhody jednotlivých variant, popsat možná rizika a na základě těchto dat jednotlivé varianty vyhodnotit a přiřadit jim různé priority. Toto všechno bychom rádi dokončili do konce funkčního období současné vlády, to znamená někdy do poloviny května," nastínil působnost komise Bezděk.

"Situace už došla opravdu daleko, a čím intenzivněji se tím budeme zabývat, tím lépe," uzavřel Bezděk.

Expertní sbor bude tvoří celkem deset lidí. Moderátorem bude Vladimír Bezděk, ředitel představenstva společnosti Aegon pojišťovna, Jiří Fialka ze společnosti Deloitte, Jiří Frankl z Úřadu vlády, Marta Gellová, generální sekretář společnosti Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců ČR, dále náměstkyně ministra financí Klára Hájková, bývalý šéf České správy sociálního zabezpečení Jiří Hoidekr, strategický ředitel společnosti Partners Pavel Kohout, vrchní ředitel sekce sociální a rodinné politiky MPSV Jiří Král, šéf Asociace penzijních fondů Jiří Rusnok a vedoucí právního oddělení Českomoravského odborového svazu Vít Samek.

Jiří Táborský, taborsky@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688