Tiskové zprávy  |  18.08.2009 10:51:34

Hvězdný start nové třídy E

Praha – Novou třídu E představila značka Mercedes-Benz na jaře 2009 a od té doby prodala již 40 000 kusů. Vezmeme-li v potaz dlouholetou tradici tohoto modelu, který je globálním leaderem své kategorie, není se opravdu čemu divit. S tímto modelem byly uvedeny i dva nové typy motorů a už na podzim se dočkáme nové třídy E ve verzi kombi.

Mercedes-Benz zaznamenal hvězdný start v prodejích nové třídy E. Tento model byl představen na jaře 2009 a od té doby se k novým majitelům dostalo už více než 40 000 těchto vozů. V průběhu dalších několika měsíců předpokládá společnost další prodejní růst, a to hlavně díky plánovanému uvedení na klíčové trhy včetně Spojených států a Číny. Pozitivní prodejní výsledky si slibuje i od verze kombi, která bude uvedena na trh na podzim letošního roku. Poprvé bude možné nové kombi třídy E spatřit na zářijovém autosalonu IAA Frankfurt 2009. „Sedan třídy E se už v květnu stal globálním leaderem na trhu, což dokazuje i jeho oblíbenost mezi našimi zákazníky. Verze kupé nezůstává v žebříčku popularity pozadu, a to hlavně díky dynamickému designu a nové generaci výkonných motorů. Je pro nás velkým potěšením sledovat, jak pozitivně naši klienti vnímají tuto novinku na trhu, protože třída E měla pro Mercedes-Benz vždy velký význam. Je totiž ztělesněním hlavních atributů značky: bezpečnosti, komfortu a kvality. Nová třída E udává ve vyšších třídách laťku i v oblasti úspor,“ uvedl Jan Bubeník, ředitel prodeje a marketingu osobních vozů ve společnosti Mercedes-Benz Česká republika.

Nová třída E je pro své zákazníky velmi ekonomicky výhodná hlavně díky vývoji v oblasti spotřeby paliva. Čtyř a šestiválcové sedany mají systém přímého vstřikování a spotřebují tak i přes svůj vyšší výkon podstatně méně paliva než jejich předchůdci. V červenci tohoto roku se začaly prodávat i dva nové čtyřválcové motory, které kombinují vyšší výkon a komfortní jízdní vlastnosti, jež jsou pro Mercedes-Benz typické. Tyto dva nové modely završují nabídku motorů Mercedes-Benz v třídách vozů kategorie „business“. E 200 CDI Blue Efficiency s výkonem 100 kW/136 HP spotřebuje 5,2 litrů nafty na 100 kilometrů. Nové E 200 CDI Blue Efficiency s přímým vstřikováním a s výkonem 135 kW/184 HP spotřebuje pouze 7,2 litrů benzínu na 100 kilometrů. Modelový program sportovního kupé se rovněž dodává s těmito dvěma čtyřválcovými motory, které vyžadují značně menší množství paliva, zatímco nabízejí vyšší výkon a točivé síly. E 250 CDI BlueEFFICIENCY kupé spotřebuje 5,1 litrů na 100 km, zatímco vypouští jen 138 gramů CO2 na kilometr, čímž se řadí do kategorie nejúspornějších vozů této třídy.

Nová třída E nevyniká jen v oblasti šetrnosti k životnímu prostředí, ale i v možnosti kombinování asistenčních systémů, jež usnadňují plynulost jízdy. Značka Mercedes-Benz nabízí svým zákazníkům zhruba tucet různých asistenčních systémů, které zahrnují i její autorské technologie jako asistent jízdy v pruhu „Lane Keeping Assist“, tempomat „Speed Limit Assist“ a asistent nočního vidění „Night View Assist“. Díky těmto technologiím je nové E myslícím partnerem, který nejen vidí, cítí a pomocí reflexů reaguje na nebezpečí, ale samostatně se rozhoduje tak, aby předešel nehodám a minimalizoval jejich následky.

Nová třída E je následníkem úspěšného a mezinárodně uznávaného modelu značky Mercedes-Benz. Jeho předchůdce, série 211, se může chlubit zhruba 1,5 milionem prodaných automobilů. Za posledních 60 let se vyrobilo 9 generací sedanů této třídy, které nadchly deset milionů zákazníků po celém světě. Tím se tyto vozy stávají nositelem titulu nejúspěšnější sedan kategorie „business“ všech dob. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688