Tiskové zprávy  |  11.06.2009 13:33:51

ABC Českého Hospodářství potvrdilo pozici nejsilnějšího a nejnavštěvovanějšího tržiště v Česku

PRAHA, 11. června 2009 – Poptávka po zboží za příznivé ceny či rozšíření množství zákazníků udělaly z nejstaršího a největšího tržiště v České republiceABC Českého Hospodářství – jedničku na trhu. Databáze tržiště obsahuje téměř 12 tisíc poptávek po zboží a každý týden přibývá 400 nových. Zájemci o zboží či služby si mohou vybrat z téměř 5,5 tisíce nabízejících.

„Podle posledního zákaznického průzkumu zjišťujeme, že naši uživatelé jednak díky tržišti zvýšili tržby v průměru o deset procent, jednak získávají okamžité reakce na svou poptávku. Výhoda tržiště je totiž mimo jiné právě v možnostech jednoduchého, nenákladného vypsání výběrového řízení. Zviditelnění nabídek i poptávek se pak děje naprosto automaticky. Třicet dva procent našich zákazníků našlo vhodnější dodavatele, než byli jejich původní, informace o novinkách se k obchodním partnerům dostala rychleji než tradiční formou,“ řekl Predrag Dukič, spolumajitel internetového B2B tržiště ABC Českého Hospodářství.

Nižší objem zakázek u průmyslových podniků a drobných společností a s tím související pokles výroby vedou k hledání nových možností odbytu. Vedle pražských firem je největší zájem především z jižní Moravy, Olomouckého a Moravskoslezského kraje, Plzně a Liberce. Návštěvnost se za posledních šest měsíců vyhoupla na 17 tisíc prohlížejících denně. V porovnání se stejným obdobím loňského roku jde o nárůst o 214 procent.

Nejvyšší nárůst v počtu uživatelů je z Ostravska. Druhé místo obsadila Plzeň, následují Liberec, Pardubice a Praha. Největší počet nabízejících je ze sféry strojů a nářadí, strojírenství a hutnictví, auto-moto, dopravy a stavebnictví. Největší počet poptávajících je pak na prvním místě z oblasti stavebnictví, následují služby, strojírenství a hutnictví, dřevařský průmysl a auto-moto.

„Za velkými nárůsty oproti konkurenci stojí především pečlivá příprava na nástup krize. Investovali jsme značné prostředky do úpravy a zjednodušení webových stránek, zefektivnění databáze a maximální konkretizace poptávaného či nabízeného zboží. To samozřejmě s příchodem krize – a obtížnějším sháněním klientů či levných dodavatelů – uživatelé ocenili daleko větší návštěvností,“ připustil Dukič.

Velký zájem o obchodování na tržišti byl rovněž důvodem expanze na Slovensko a připravované expanze do Polska a Německa. Všechny tři země zůstávají pro české obchodníky velice lukrativním trhem – mezi příčinami hrají podstatnou roli minimální jazyková bariéra, krátká přepravní vzdálenost a totožná podnikatelská kultura. Zároveň je obzvlášť pro slovenské a polské klienty zajímavé kontaktovat nové obchodní partnery z České republiky.

Obsluha tržiště je navíc velice jednoduchá. „Stačí pouze vložit poptávku po konkrétním zboží nebo službě. Jakmile se poptávka rozešle – denně rozesíláme 33 tisíc e-mailů s poptávkami více než 47 tisícům aktivních uživatelů –, začnou se zadavateli hrnout nabídky. Zbývá už jen vybrat si tu nejvýhodnější. Prakticky jen zákazníkům radíme zadat do poptávky žádost o specifikaci i dalších relevantních ukazatelů pro rozhodnutí,“ uzavřel Predrag Dukič, spolumajitel internetového B2B tržiště ABC Českého Hospodářství.
Pro srovnání nabízíme „prokliky“ na stránky největších tuzemských B2B tržišť:

www.abc.cz

http://www.kommarket.com/kommarket/redirect?kompass_home

http://www.edb.cz/

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688