IQ-TRADE (IQ-TRADE)
Akcie ve světě  |  24.04.2009 15:37:03

Největší americké banky dnes uvidí výsledek stres testu


Ředitelé největších amerických bank netrpělivě čekají na federální hodnocení jejich firem. Po dvou měsících čekání se 19 největších bank dozví jak ve zkoušce obstáli a které z nich budou potřebovat další pomoc od vlády nebo privátních investorů. Zatímco mnoho bank reportovalo za první čtvrtletí překvapivě dobré výsledky neznamená to že je finanční krize nepohlcuje. Úředníci odhadnou finanční situaci bank na potenciálu výnosů a ztrát během následujících dvou let.

Americká centrální banka Fed zveřejní výsledky “stress testu“ v pátek odpoledne, informace budou neveřejné a vláda je odhalí teprve 4.května. Finanční sektor tak pravděpodobně na Wall Street zahalí nejistota a až do května velmi volatilní období poté co investoři zaujmou vlastní postoje.

Analytici již vsází na argument že banky budou potřebovat další miliardy pro krytí ztrát vázaných úvěrovými ztrátami. Podle privátních odhadů bude bankovní sektor v USA potřebovat nový kapitál minimálně v objemu 1 bilion dolarů. Devatenáct bank se začne rozdělovat na tři skupiny. Na silné a slabé jenž budou potřebovat další pomoc a ty na pokraji bankrotu jejíž osud rozhodnou regulační orgány.

Podle Gerarda Cassidy, bankovního analytika RBC Capital Markets, lze očekávat že se některé banky začnou od balíčku záchrany distancovat, a budou to ty ústavy které mají nejmenší objem rizikových aktiv, nejsilnější kapitálovou pozici a nejlepší vedení. K těm patří Goldman Sachs a Morgan Stanley, také Bank of New York Mellon nebo State Street Corp jenž nabízejí služby.

Některé z nich jako JPMorgan Chase nebo U.S. Bancorp si po silných čtvrtletích pro případ úvěrových ztrát odkládaly miliardy dolarů. K těm patří i největší hráči s úvěrovými kartami American Express a Capital One Financial které stále zaznamenávají vyšší procenta nesplácených půjček.

Na opačném konci stojí slabší banky jako Bank of America nebo Citigroup u kterých ztráty převýší zisk a budou potřebovat z fondu záchrany další kapitál. Také velké množství oblastních bank se bude potýkat v době prohlubující se recese s narůstajícími ztrátami z nesplácených korporačních a spotřebitelských úvěrů a půjček a budou to právě ony které budou žádat o další miliony dolarů. Fifth Third Bank Ohio ze Cincinnati , Sun Trust Banks z Atlanty a Regional Financial z Alabamy byly tvrdě postiženy krachem trhu realit a nesplácenými hypotékami.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688