Tiskové zprávy  |  02.04.2009 14:25:07

Česká leasingová a finanční asociace jednala o prioritách pro další období

Roste význam leasingu a faktoringu v současné hospodářské situaci – ČLFA bude i v roce 2009 prosazovat návrhy na zlepšení legislativního rámce nebankovních finančních produktů – Personální změny v představenstvu asociace.

Praha, 2. dubna 2009, Členská schůze České leasingové a finanční asociace (ČLFA) se 30. března 2009 zabývala programovými i organizačními otázkami jejího dalšího působení. Konstatovala, že v  podmínkách ekonomické recese a omezeného přístupu řady podniků k úvěrům roste význam leasingu a factoringu při alokaci kapitálu, financování investic a provozu podniků a význam nebankovních spotřebitelských úvěrů a splátkových prodejů při financování spotřeby domácností.

ČLFA je připravena všestranně podpořit působení členských společností k posilování akceschopnosti našeho finančního trhu a k obnovení ekonomického růstu“, uvedl při prezentaci závěrů členské schůze dosavadní předseda představenstva ČLFA Mgr. Ing. Martin Kofroň. „I nadále bude prosazovat návrhy na zlepšení legislativního rámce nebankovních finančních produktů a působit k šíření znalostí o podstatě a využitelnosti těchto produktů. Přizpůsobila tomu i vnitřní chod asociace a strukturu rozpočtu na příští období“.

Do nového představenstva ČLFA byli zvoleni: Doc. Ing. L. Civín, CSc. (Factoring České spořitelny, a.s.), Mgr. Ing. M. Kofroň (ŠkoFIN, s.r.o.), Ing. J. Matula (UniCredit Leasing CZ, a.s.), Ing. M. Mitterwald (LeasePlan ČR, s.r.o.), Mgr. B. Valkošáková (Cetelem ČR, a.s.) a Ing. V. Válek, CSc. (Essox, s.r.o.).

Za nového člena ČLFA byla přijata společnost Leasetrend, s.r.o.

Novým členem představenstva se pro další období stal Doc. Ing. Lubomír Civín, CSc. Po studiu zahraničního obchodu na VŠE v Bratislavě působil jako vysokoškolský pedagog v oboru světová ekonomika a zahraniční obchod v Bratislavě a Praze. Od roku 1990 pracoval jako profesionální poradce v oblasti managementu a financí, od roku 1995 i v představenstvech několika dceřiných společností České spořitelny. V rámci poradenského projektu Consultingu ČS od r. 1995 do roku 2000 působil ve funkci ředitele Programu EU Phare pro podporu exportu v ČR. Od roku 1998 působil nejdříve jako člen představenstva Factoringu České spořitelny a v roce 2006 byl jmenován do pozice předsedy představenstva a generálního ředitele.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688