Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Výběr zpráv  |  19.01.2009 11:50:15

Povolení online sázení není zločin

Stále více českých investorů prý přechází od zavedených forem zhodnocování peněz k sázení. Pomohl tomu internet. Žádná oficiální statistika k tomu sice není, ale když se zeptáte v několika pobočkách sázkových kanceláří, tak vám dámy, které si za celý den ne vždy často popovídají, rády sdělí, že hodně takových lidí k nim začíná chodit. Třeba nedávno mi jedna při zavedení řeči ráda řekla, že tu před chvíli byl pán a ten naštvaně založil to sázkový konto po internetu, na který vložil sto tisíc korun. Představte si to pane, sto litrů…. Že prý to vytáhl z nějakýho fondu, či co, protože to stejně prodělává a on chce jet v létě na dovolenou s milenkou k moři. Tak si vsadí a uvidí, že má prý jistotu zhodnocení větší, než kdyby čekal na to, až mu ty podílový listy, nebo jak se to jmenuje, začnou vydělávat.

 

Když se člověk podívá do médií, sázkové kanceláře jsou na tam doslova od první do poslední stránky. A jak si všímají média, něco to naznačuje. Třeba Neviditelný pes říká ,že masivní inzerce sázení po internetu naznačuje, že ten, kdo ji zadává čeká masivní zisky. A v tom je to špatně. To je podle autora úvahy důvod, aby byla poslanecká sněmovna postavena mimo zákon jako zločinecká organizace. Škarohlídi prý mají být ale v klidu, protože to myslí v nadsázce. Stát si všiml „jen“ toho, že lidi stejně sázeli na internetu hromadu peněz, ale kvůli chybějícímu povolení do státní kasy z toho nepřitékalo nic. Takhle je to aspoň „doma“. Hazard je pro hodně lidí něco, čím opovrhují, ale z pohledu státu, není co řešit. A nebo je?

 

Paradoxně ale souhlasím i s tím, že legalizace sázení po internetu není nic, co bychom si mohli závidět. Každá věta má své ale … Za tím ale se může schovat třeba to, že pokud bychom zákon, který online sázky povoluje neměli, přišli bychom do platnosti nového zákona o loteriích možná o další dvě až tři miliardy korun. I přesto, že souhlasím s tím, že ne všechno se dá měřit penězi. Strohá restrikce ale také není efektivním řešením. A ukazuje se, že opravdu nic není zadarmo. Cena je daná a je jen opravdu na nás samotných, jak se k „věci“ postavíme. I přes kritiku, že tímto principem za chvíli můžeme čekat povolení alkoholu za volantem, užívání drog, případně jiné, agresivnější přestupky proti společenským pravidlům.

28.03. 15:29  Ceny přes internet (Luboš165)
21.01. 20:57  Sázení (TipMag)
20.01. 13:45  už chybí jen legalizace prostituce (sportovec)
20.01. 13:43  už chybí jen legalizace prostituce (Teddy)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688