Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  13.12.2007 09:45:38

Citibank mění své právní postavení v ČR s cílem zvýšit kvalitu poskytovaných služeb

Citibank se zařadí na úroveň tří nejsilnějších bank  na českém trhu

Po šestnácti letech  úspěšného působení na českém trhu se Citibank a.s. (dceřiná společnost, stoprocentně vlastněná Citibank Overseas Investment Corporation se sídlem v USA), mění na pobočku akciové společnosti Citibank Europe plc se sídlem v Irsku. Tento strategický právní krok nabude účinnosti k 1. lednu 2008. Od tohoto dne bude nové jméno společnosti Citibank Europe plc, organizační složka. Jako pobočka Citibank Europe plc se budeme podílet na konsolidovaném vlastním jmění v hodnotě 1,6 miliardy eur (cca 43 miliard korun), čímž se, s ohledem na celkovou kapitalizaci, zařadíme na úroveň tří nejsilnějších bank v České republice.

Transformace na pobočku je součástí celosvětové iniciativy ve skupině Citi, jejímž cílem je racionalizace právní struktury celé skupiny v řadě zemí, kde působíme.

 

Přeměnou na pobočku Citibank Europe plc vytváříme nový právní subjekt s celoevropskou působností. Zvýšená kapitálová základna a vyšší míra likvidity nám umožní efektivněji a rychleji expandovat na českém trhu,” uvedl generální ředitel Citibank pro Českou republiku, Kenneth Quinn.  „Významnou výhodou pro naše klienty je také skutečnost, že Citibank Europe plc získává pravidelně ratingová ohodnocení vyjadřující důvěryhodnost banky, míru její bezpečnosti a síly. Citibank Europe plc získala od ratingové agentury Moody‘s jedno z nejvyšších hodnocení „ Aa1“, které se vztahuje na všechny její pobočky, tedy od 1. ledna 2008 i na nás,” doplnil K. Quinn.

 

Změna právního postavení byla schválena jak irskými, tak i českými regulačními orgány a nebude mít žádný vliv na kvalitu našich produktů a služeb. Všechny naše smlouvy a vztahy se zákazníky zůstávají v platnosti a přecházejí automaticky na Citibank Europe plc, organizační složku, která je právním nástupcem současného poskytovatele služeb Citibank a.s. Také čísla účtů, které jsou u nás vedeny,

se nemění.

 

Pobočka Citibank Europe plc bude i nadále v souladu s českým právním řádem dozorována Českou národní bankou. Navíc bude primárně podléhat regulaci irského finančního regulátora, který dohlíží na celou Citibank Europe plc včetně jejích poboček. Vztahy mezi námi a našimi klienty se budou i nadále řídit zákony České republiky.

 

V souladu s požadavky Evropské unie se také pojištění vkladů fyzických a právnických osob bude řídit pravidly irské legislativy. Vklady fyzických osob budou pojištěny i nadále do výše 25.000 eur na základě spojení irského systému pojištění, které kryje vklady do výše 20.000 eur a dodatečného pojištění částky 5.000 eur, poskytnutého českým Fondem pojištění vkladů. Vklady právnických osob jsou pojištěny do výše 20.000 eur, přičemž na vklady velkých společností, definovaných irskou legislativou[1] se pojištění nevztahuje.

Česká pobočka Citibank Europe plc bude je i nadále součástí přední světové finanční skupiny Citi; bude i nadále nabízet produkty a služby k uspokojení potřeb svých klientů v České republice.


Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688